A sport jó hatása a gazdaságra

Dr. Balogh László
Dr. Balogh László - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Digitális eszközökkel kellene kiegészíteni a debreceni utcai kondiparkokat – javasolta egy sporttal foglalkozó szakember.

A sporthoz kapcsolódó gazdaságról, annak a regionális fejlődésben játszott szerepéről tartottak angol nyelvű konferenciát a debreceni Nagyerdei Víztoronyban a Debreceni Egyetem és az MSE Magyar Sport és Életmód fejlesztő Klaszter Kft. (MSE) szervezésében szerdán. Dékán Tamás, a MSE menedzsere elmondta: a rendezvényen többek között sportadatokkal foglalkozó informatikai vállalatok, stadionüzemeltető cég, kondiparkfenntartó- és munkahelyi egészségprogramokhoz való digitális eszközöket fejlesztő vállalkozás is részt vett. Dékán Tamás úgy vélte, hogy ezek a megoldások vonzóvá tehetik a régiót, közvetlen és közvetett jóléti hatásokkal is járnak.

inno2A szerdai konferencián | Fotó: Derencsényi István

– Amennyiben egy magyar városban elérhetőek olyan sporteszközök, amelyek Nyugat-Európában is élenjáróak, az kuriózum a többi településhez képest. Debrecenben például digitális eszközökkel lehetne ellátni az utcai kondiparkokat – jelentette ki.

Mind több a pénz a sportgazdaságban

Dr. Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója kérdésünkre arról beszélt, hogy az Európai Unióban a sportgazdaság az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazat. Egyre többen, egyre többet költenek sportra, ezen keresztül egészségük megőrzésére. A sportgazdaság mibenlétéről elmondta: ide sorolják például a sporteszközök előállítóit, a sportszolgáltatókat, a sportturizmust, a sportlétesítmények-, a sportinfrastruktúra fenntartóit, valamint a wellness- és az egészségturizmust is.

OCsTovábbi hírek a Sport kategóriából