A spanyolok a kedvencei a DKSE mesterének

Debrecen – A spanyoloknak szurkol Bíró Imre, a DKSE-Hotel Lycium férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

A kézilabdás szakember eddig figyelemmel tudta követni a mérkőzéseket, és mint a Napló érdeklődésére elmondta, már csak a Hispániában töltött esztendői miatt is drukkol Casillaséknak.

Bíró Imre ugyanis hat évig Spanyolországban kézilabdázott, egyébként volt a Debreceni Dózsa és a Budapest Honvéd kapusa, olimpiai negyedik és hetedik helyezett, világbajnoki ezüstérmes (az 1986-os svájci seregszemlén), továbbá vébé-hatodik és -tizenegyedik. Az élsportot 1996-ban fejezte be, ezután dolgozott kapusedzőként a DVSC-s lányoknál, majd 2008-tól a DKSE-nél. Az utóbbinál 2009 májusában lett vezetőedző.

– Tetszett, ahogy az ibériaiak a legutóbbi Európa-bajnokságon játszottak, leküzdötték a szokásos spanyol átkot, amely a hispániai csapatsportágakat kíséri, amikor nagy várakozásokkal tekintenek egy-egy esemény elé, aztán nem teljesül semmi ezekből. A kontinensviadalon más mentalitású együttest láthattunk, remélhetőleg Vicente del Bosque szövetségi kapitány ezt az irányt viszi tovább – fejtette ki Bíró Imre.

A végső győztes tekintetében nem vállalkozott „jóslásra” a kézilabdatréner, de azt elárulta, hogy a már lejátszott összecsapások közül az Algéria–Szlovénia találkozót igen gyengének találta, valamint a németek és Ghána játéka tetszett neki. Hozzátette: amellett, hogy a németek jól szerepeltek a vasárnap esti meccsen, az ausztrálok nem alkottak maradandót.

Címkék: , , ,