A spanyol vonatbaleset legtöbb áldozata dél-amerikai bevándorló volt

A spanyolországi vonatbaleset 13 áldozatának többsége dél-amerikai bevándorló volt – közölte pénteken a katalán igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy a szakértőknek problémát okoz egyes áldozatok összeroncsolódott holttestének az azonosítása.

Montserrat Tura szerint eddig kilenc fiatalt sikerült azonosítani, közülük öten ecuadoriak, ketten bolíviaiak, ketten pedig kolumbiaiak voltak. Mint hozzátette, a rendőrségi szakértők tovább vizsgálják a másik négy holttestet.

A fiatalok akkor vesztették életüket, amikor szerda éjjel elütötte őket egy gyorsvonat a Barcelonától délre fekvő, a Castelldefels Playa állomáson, miközben ők a síneken akartak átmászni. A hatóságok szerint az ütközés ereje akkora volt, hogy néhány áldozat holttestét szétszakította. A tragédiában 14-en megsebesültek, közülük tízen még pénteken is kórházban voltak. A sebesültek közül hárman kritikus állapotban vannak.

Az El Pais című napilap értesülése szerint az egyik áldozat a 33 éves kolumbiai Mauricio Osorio volt, aki 1985-ben már túlélt a szülőföldjén egy vulkánkitörést, amelyben a legtöbb családtagja életét vesztette.

– Független HÍrügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek