Helyi közélet

2013.12.30. 07:52

Szőkék és szőkítők

<em>Lehetséges, hogy Horváth András téved, amikor ezermilliárd forintra becsüli az elcsalt áfát. De az sem kizárt, hogy úgy van, ahogy állítja</em>. <strong>Ratalics László jegyzete</strong>.

Lehetséges, hogy Horváth András téved, amikor ezermilliárd forintra becsüli az elcsalt áfát. De az sem kizárt, hogy úgy van, ahogy állítja. Ratalics László jegyzete.A lényeg nem az összegen van, hanem azon, hogy az állam működtetői a végére akarnak-e járni az igazságnak vagy sem. És ha nem, milyen érdekük fűződik hozzá.

Emlékeznek még Sándor „Papa” Istvánra, az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóságának főnyomozójára? 2000-ben hosszan vallott a 90-es évek olajügyeit „vizsgáló” parlamenti bizottság előtt, büntetőeljárás mégis csak vele szemben indult. Fél évet ült előzetesben, hogy aztán minden vádpont alól felmentse őt a bíróság. Sándor részletekbe menő nyilatkozatában elénk rajzolódott, mely körök, pártok, állami szereplők húztak busás hasznot az olajból, s napnál világosabb az is, hogy ha az állam felelősségre kívánta volna vonni a tetteseket, minden létező eszközt a kezében tartott ahhoz. Tett-e bármit akkor az az elit, amelyik lényegében megegyik a maival? Dehogy tett, azaz mégis: mélyen kussolt, vagy a markába röhögött, hogy milyen remekül elsikálta az évtized botrányát a tisztelt ország előtt. Na, pont így történik ez most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában