A ŠKODA győzött Portugáliában

Akt.:
A ŠKODA győzött Portugáliában
A ŠKODA nyerte a Rali világbajnokság WRC-2 kategóriában a portugáliai ralit. A ŠKODA gyári csapata a finn Esapekka Lappi – Janne Ferm páros első győzelmét ünnepli a FIA Világbajnokságban, miután a ralin a rajttól a célig vezetett. A német Sepp Wiegand – Frank Christian páros a harmadik helyen végzett, és ezzel tette teljessé a kiváló hétvégét a ŠKODA számára, egyben megerősítette vezető helyét a WRC-2 kategóriában.

„Gratulálok mindkét ŠKODA csapatnak ehhez a kiváló eredményhez ezen a hosszú és nehéz ralin”- mondta a ŠKODA Motorsport vezetője, Michal Hrabánek. „Ez az esemény egy kemény teszt volt a technika számára, amely bizonyította kiváló minőségét. Mindkét vezető egyúttal megmutatta azt is, hogy potenciálisan milyen sokat tudnak még fejlődni.”

„Nagyon boldog vagyok”- mondta Esapekka Lappi a célba érkezés után. A ŠKODA Fabia Super 2000 kitűnő munkát végzett. Ez számunkra és az egész csapat számára is óriási eredmény. Még sok dolgot kell megtanulnunk, de azt hiszem, itt most jól teljesítettünk. Szeretnénk köszönetet mondani csapatunk minden tagjának, mert tökéletesen felkészítették a versenyautót.”

A finn Esapekka Lappi – Janne Ferm kettőshöz hasonlóan, a német Sepp Wiegand – Frank Christian duónak is első szereplése volt a portugáliai. A ŠKODA fiataljai 386,73 kilométer után harmadikként értek célba. „ Alapvetően, minden jó, ha a vége jó! Sajnos ma hibáztunk, ami a második helyünkbe került”- mondta Sepp Wiegand.

„A harmadik hellyel megszerzett pontokkal növeltük vezető előnyünket a WRC-2-ben. Gratulálunk finn kollégáinknak, Esapekka Lappinak és Janne Fermnek, itt Portugáliában tényleg jobbak voltak!”

Címkék: , , ,