A siker záloga még mindig a takaró

Akt.:
Szima Gábor
Szima Gábor - © Fotó: archív
Debrecen – Nemzetközi szinten is versenyképes büdzsé kialakításán dolgoznak a Loki illetékesei.

Bajnokcsapatként és Bajnokok Ligája-indulóként várja az új idényt a DVSC-TEVA alakulata. A játékosok kéthetes vakációt követően a héten megkezdték a felkészülést az előttünk álló szezonra, viszont a klubvezetés nem pihent a szünet alatt sem, a „háttérben” gőzerővel folyt a munka. A Napló Szima Gábort, a DVSC elnökét kérdezte a klub anyagi helyzetéről, az erősítésekről, a célokról és az új otthonról, a Nagyerdei Stadionról.

Az előző szezon előtt elhangzott, a Loki a 4-5. helyen áll a magyar mezőnyben a költségvetését tekintve. Változott a helyzet azóta?

Szima Gábor: – Lényegét tekintve változatlan a helyzet. A híreket, a csapatok körüli hirdetési aktivitást figyelve legalább öt klub vélhetően nagyobb költségvetésből gazdálkodik, mint a DVSC-TEVA.

Kósa Lajos polgármester lapunknak korábban azt nyilatkozta, a klub tulajdonosi köre azon munkálkodik, hogy egy vagy több tőkeerős szponzort csábítson a Lokihoz. Van ebben az ügyben valamilyen fejlemény?

Szima Gábor: – Az elmúlt időszakban új, nagy szponzor nem csatlakozott a DVSC-hez, ezért előre láthatólag a költségvetésünk nem változik a tavalyihoz képest. Június dereka óta együttműködünk a Nagyerdei Stadiont üzemeltető céggel, velük együtt dolgozunk a bevételek növelésén. Reményeink szerint ebben az évben olyan hirdetőket is partnereink között tudhatunk, akik eddig óvatosak voltak a magyar futballal. Jelentősen emelnünk kell a bevételeinket annak érdekében, hogy nemzetközi szinten is versenyképes büdzsével dolgozhassunk.

Képesnek tartja a jelenlegi keretet a címvédésre és arra, hogy a nemzetközi porondon is maradandót alkosson?

Szima Gábor: – A Loki a magyar bajnokság legerősebb csapatai közé tartozik. A nemzetközi mezőnyben több dolognak is a helyén kell lennie ahhoz, hogy sikerrel járjunk. Mindenekelőtt egy jól sikerült felkészülés, szerencsés sorsolás, korrekt játékvezetés, a sérülések elkerülése mind-mind szükséges feltétel a jó szerepléshez. Mindenesetre a tavalyi viszonyokhoz képest rendezettebb a keret: nincsenek tartós sérültjeink, Varga József és Alekszander Jovanovics érkezésével azonnal bevethető, tapasztalt játékosokkal erősödtünk.

Mire számíthatunk a csapattól az első Bajnokok Ligája-megmérettetésen, mennyi esélyt lát a továbbjutásra a belfasti FC Cliftonville ellen?

Szima Gábor: – A szerencse nem volt mostoha hozzánk: az észak-ír csapat ellen mi vagyunk a párharc esélyesei. Élnünk kell ezzel a lehetőséggel!

Megkezdődött a felkészülés, három hét múlva pedig BL-selejtezőt játszik a DVSC. Várhatóak még erősítések a csapatnál?

Szima Gábor: – Folyamatosan dolgozunk a csapat további erősítésén. Többször elmondtam az utóbbi időszakban: ez nem csupán szándék kérdése. A klub anyagi helyzetéhez képest erős kerettel rendelkezünk, de minden döntésnél a rendelkezésre álló büdzsé az alapja az igazolásoknak! A DVSC-TEVA sikereinek egyik meghatározó záloga, hogy pontosan addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér.

Miután két telt házas mérkőzést is játszott a DVSC-TEVA az új stadionban, hogyan vélekedik: meglesz a remélt 10-12 ezres átlagnézőszám a következő szezonban?

Szima Gábor: – Nagyon bízom benne, hogy az új Nagyerdei Stadionban évente több telt házas mérkőzést játszunk, s az átlagos nézőszám eléri a 12 ezer főt. A DVSC és a Nagyerdei Stadion minden munkatársa azon dolgozik, hogy a csapat minél több nézőt vonzzon a debreceni arénába. Itt emlékeztetek minden kedves bérletesünket: június 27-én, pénteken 18 óráig érvényes az elővásárlási joguk az új stadionba, 2014/2015-re szóló bérletek megvásárlására. Kérjük, mindenki éljen ezzel a jogával! Döntöttünk arról is, hogy azok a bérletes szurkolóink, akik július 15-én 18 óráig megveszik a bérletüket díjmentesen tekinthetik meg a július 22-i, keddi Bajnokok Ligája mérkőzésünket.

A szezon egyik főpróbája lesz a Lyon elleni felkészülési mérkőzés, mennyire fontos ez a meccs a Loki életében?

Szima Gábor: – Az Olympique Lyon Európa 12. legerősebb klubcsapata, rendszeres résztvevője a nemzetközi kupaküzdelmeknek, ahol az elmúlt években figyelemre méltó eredményeket ért el. Mindenképpen komoly erőpróba, jó felkészülés a franciák elleni mérkőzés, ráadásul ez a találkozó lesz a Loki színeiben 301 bajnokit játszó Bernáth Csaba búcsúmérkőzése. Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak a július 5-én megrendezendő meccsre, és jól szórakoznak majd.

Július 5-én újra összecsap a DVSC és a Lyon | Fotó: archív Július 5-én újra összecsap a DVSC és a Lyon | Fotó: archív ©

HBN

Bérletvásárlás

Azok a szurkolók, akik a 2013/2014-es szezonban bérletesek voltak még június 27-ig, a Nagyerdei Stadion Nagyerdei körút felőli szárnyában lévő pénztáraiban minden nap, tehát hétvégén is, 10 és 18 óra között vásárolhatják meg a bérleteiket. Akik korábban nem rendelkezdtek bérlettel, de most szeretnének állandó belépőt vásárolni, június 28-tól tehetik ezt meg a pénztárakban, a dvsc.hu, valamint a jegy.nagyerdeistadion.hu internetes felületeken.