Nemcsak futottak, dagonyáztak is a Farkasszigeti Daruvonuláson

Akt.:
Nemcsak futottak, dagonyáztak is a Farkasszigeti Daruvonuláson
© Fotó: Futó Daru Sportegyesület
Püspökladány – Immár második alkalommal lehetett részt venni a püspökladányi Futó Daru Sportegyesület által szervezett Farkasszigeti Daruvonuláson.

Már az első verseny után is számos pozitív visszajelzés volt, mindenfelől érkeztek a gratulációk, elismerések, csak remélhettük, hogy az igen magasra tett lécet a jövőben is sikerül majd tartani. Azonban mertek ismét egy nagyot álmodni a verseny szervezői, több neves futót is meginvitáltak magára a futóversenyre és az azt megelőző közönségtalálkozóra is. Minden elfogultság nélkül állítható, hogy még a kívülállók számára is igen élvezetes sportestet varázsolt Péter Attila a futóversenyek szpíkere, a spartathloni hősök – Dr Lubics Szilvia, Lajkó Csaba – és a határainkon túlról érkező nagyváradi Deme József. Gyakorlatilag a futókat érintő összes témakört átbeszélték, közelebbről is megismerhettük őket, motivációjukat, céljaikat. Azt hiszem a hallgatóság minden egyes tagjára nagy hatást gyakoroltak.

Fotó: Futó Daru Sportegyesület Fotó: Futó Daru Sportegyesület ©

61 település 250 futója vett részt a II. Farkasszigeti Daruvonulás futóversenyen. A verseny útvonala a Farkasszigeti Arborétum erdejében és a Hortobágyi Nemzeti Park pusztáján kanyargott; a növény- és állatvilág közvetlen közelsége adta a verseny igazi különlegességét. A kötelező előnevezés során öt táv közül választhattak a versenyzők: 3,5 km, 7 km, 14 km, 21 km és 42 km (a tavaszitól eltérően idén maratoni távon is indulhattak). A rajtcsomag igen bőséges volt: futósapka, technikai póló, izotóniás ital, alma, édesség, láthatósági karpánt. A meghívott versenyzők közül rajthoz állt a nagykanizsai fogorvosnő, Dr Lubics Szilvia, valamint férje (aki szintén remek hosszútávfutó), illetve egyik fiuk is a félmaratoni távon, Lajkó Csaba pedig maratont futott. A mikrofon mögött Péter Attila bíztatta a futókat és szórakoztatta a közönséget. Áprilisban melegebb időben, szárazabb pályán futhattak a résztvevők, ezúttal viszont volt részük dagonyában bőven. Ennek megfelelően dolgoztak a futók becsülettel, mindenkin meglátszott az út pora, sara… de hát csak nem adhatták oda teljesítmény nélkül senkinek sem a befutóérmet. A verseny nevéhez méltóan a darvak is nagy csapatokban jelentek meg az égbolton, krúgatásuk messzire elhallatszott.

futas2

A kb. 6800 méteres „körpálya” útvonalán két helyen alakítottak ki frissítőpontot, ahol lelkes önkéntesek segítették az egyesület munkáját. Célba érkezés után mindenki elfogyaszthatott egy tál finom babgulyást.

– Futó Daru Sportegyesület –


Eredmények

3500 m (47 fő)

Nők
1. Kovács Nóra (Budapest)
2. Nagy Csenge (Püspökladány)
3. Feketéné Palkovics Ágnes (Budajenő)Férfiak

1. Tomka Joel (Püspökladány)
2. Bagi László (Püspökladány)
3. Dörgő Máté (Hajdúszoboszló)

7000 m (83 fő)

Nők

1. Szentpéteri Bianka (Püspökladány)
2. Zákány Katalin (Debrecen)
3. Szilágyi Fruzsina (Püspökladány)

Férfiak

1. Papp János Bence (Püspökladány)
2. Molnár Zoltán (Püspökladány)
3. Tomka Boáz (Püspökladány)

14000 m (43 fő)

Nők

1. Muczáné Gulyás Erzsébet (Debrecen)
2. Szabados Anita (Nyíregyháza)
3. Asztalos Károlyné (Püspökladány)

Férfiak

1. Tomka János (Püspökladány)
2. Kozák István (Kengyel)
3. Balogh Tibor (Kengyel)

21000 m (55 fő)

Nők

1. Dr Szentpéteri Diána (Püspökladány)
2. Dr Lubics Szilvia (Nagykanizsa)
3. Bereczki Kamilla (Hajdúszoboszló)

Férfiak

1. Bíró Sándor (Hajdúböszörmény)
2. Bojtor László (Debrecen)
3. Futó Gergely ( Báránd)

42000 m (21 fő)

Nők (2 fő indult)

1. Matolcsi Magdolna (Berettyóújfalu)
2. Halász Judit (Szarvas)

Férfiak

1. Reichsmann Gábor (Őrbottyán)
2. Nagykéri György (Téglás)
3. Nagy Attila (Debrecen)