A sárgacsekk-adó miatt az MSZP a fogyasztóvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi

Budapest, 2012. augusztus 1., szerda (MTI) – Az MSZP kezdeményezi, hogy hívják össze az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának rendkívüli ülését. Simon Gábor az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ezt azzal indokolja, hogy a párt szerint a fogyasztóvédelmi törvény módosítása után is az várható, hogy a fogyasztókra hárulnak majd a csekkbefizetésekre rakódó pluszterhek.

A bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a fogyasztóvédelmi törvény tiltása ellenére továbbra is “az emberek fizetik majd a kormány ész nélkül kivetett különadóit”, amikor kifizetik a közmű- és telekommunikációs szolgáltatásokat.

Hozzátette, hogy az úgynevezett sárgacsekk-adót hivatalosan már nem jelentethetik meg a számláikon a szolgáltatók, de “ma is elbújtatják rajtuk”. Véleménye szerint ez azt bizonyítja, hogy a továbbhárítást tiltó kormánypárti határozatok a “sarki postán már nem érvényesülnek”.

Simon Gábor azt írta, az ügyben kezdeményezi, hogy hívják össze az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának rendkívüli ülését.

MTI