Magyarország

2007.12.06. 15:41

Már látogatható a Meseváros a Kossuth téren

<p>xBár a hivatalos megnyitó csak háromnegyed hatkor lesz, délelőtt tíz órától már várják a látogatókat. Működik a mini-jégpálya és az ünnepi kisvasút, illetve kézművesek és iparművészek munkáit is meg lehet nézni, illetve vásárolni is lehet belőlük.</p>

A Meseváros december 24-ig fogadja a látogatókat a Kossuth téren.

A hivatalos megnyitón: a magyar Mikulás finn kollégájával, Joulupukkival indítja az eseménysorozatot. Negyed hétkor a két Mikulás kisdiákokkal együtt közösen felkapcsolja a téren álló Ország Karácsonyfájának fényeit.

Az erdélyi Szovátáról származó fenyőt 1,2 kilométer hosszú, 12 ezer izzót tartalmazó fényfüzér díszíti. A megnyitót a tűzoltózenekar kíséri.

A Miniszterelnöki Hivatal által szervezett Ország Karácsonya rendezvényen szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Akik kimennek a térre, megismerhetik a hazai karácsonyi hagyományokat, a jellegzetes ételeket és italokat, és a kézművesek, iparművészek munkáit.

A 18 napos rendezvénysorozatra hétköznapokon 10 és 18 óra között, hétvégén 10 és 19 óra között várják az érdeklődőket. 13-án, a Luca napjához kapcsolódó hiedelmekkel is meg lehet ismerkedni, 16-án pedig gasztronómiai Guinness-rekord kísérlet lesz, megpróbálják elkészíteni a világ leghosszabb bejgliét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!