A roma kultúra hagyományai

Akt.:
A roma kultúra hagyományait elevenítették fel Hajdúhadházon.
A roma kultúra hagyományait elevenítették fel Hajdúhadházon. - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúhadház – A hajdúhadházi és megyei gyülekezetek, a Hajdúsági cigányzenekar és helyi roma fiatalok zenés produkcióikkal elevenítették fel a cigány kultúra hagyományait azon a Roma Kulturális és Hagyományőrző Tehetségkutató Fesztiválon, melyet hatodik alkalommal rendezett meg a Kisebbségi Közösségi Ház Közhasznú Egyesülete Hajdúhadházon.

– Az eseménynek közösség összetartó és közösségformáló ereje van. Büszkének kell lennünk hagyományainkra és arra, hogy romák vagyunk! Az azonban nem mindegy, hogy a társadalomban, hogyan veszünk részt. Ne utáltassuk, inkább szerettessük meg magunkat a magyarokkal! Úgy viselkedjünk, foglalkozzunk a gyerekeinkkel, hogy a jövő és a magyar társadalom számára is elfogadható, tisztességes, becsületes állampolgárok legyenek – hangsúlyozta megnyitó beszédében Rostás Zsigmond, az egyesület elnöke.

Az eseményen Bernáth Bálint, a Hajdú Bihar Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, a roma hagyományőrző munkásságáért Tolerancia díjban részesítette Rostás Zsigmondot.

HBN
hirdetés