A Ricse immár lőtávolba ért

Az Abaújkér második győzelmével a listavezetőt ütötte ki a labdarúgó megyei III. osztály a hétvégi fordulójában.

Sárazsadányban nem igazán örültek az elmúlt heti pihenőnapnapnak. Kezdett összerázódni a gárda, az utolsó három fordulóban a kezdeti botlások után kilenc pont sikeredett be, ezért a leeresztéstől egy kicsit tartottak a szabadnap miatt. Ettől függetlenül is minden esélye megvolt a hazai gárdának arra, hogy a Kenézlőt begyűrjék. 

Háromszoros egál 

Ennek megfelelően már a második percben megszületett a hazaiak vezető gólja, amely azonban nem szegte a vendégek kedvét, akik hamarosan egalizálták is az állást, majd szép fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását, így az első játékrész végén erős kenézlői mezőnyfölény alakult ki, amelyet azonban nem tudtak gólra is váltani.

A pihenő a hazai gárdának tett jobbat, mert a második játékrész kezdete után pár perccel egy jobb oldali bedobást követően fejjel találtak a kapuba a zsadányiak. Ettől akár meg is nyugodhattak volna a hegyaljaiak, a Kenézlő játékosai azonban rendíthetetlenül zakatoltak előre és néhány perccel később olyan messziről vették be fejjel a hazai kaput, mint annak idején Oláh Ferenc a Fradi ellen, pedig az sem ma történt, de nem is tegnapelőtt.

 Igaz ehhez kellett a hazai kapus asszisztálása is, de a lényegen mit sem változtatott, másodszor is egalizált a vendég gárda, majd a meccs végén harmadszor is, így hiába vezetett három ízben az idén jól összerakott hazai alakulat, a két csapat osztozni volt kénytelen a pontokon, aminek igazán egyik társulat sem örülhetett.

Augusztus 24-én Füzérradványban 3-2 arányban kikapott a Ricse csapata. Ez azért emlékezetes dátum, mert azóta öt forduló telt el és egyetlen gólt sem kapott a Ricse. Igaz, egyszer ők sem találtak a hálóba, de talán csak azért, mert szabadnaposak voltak. A nagy menetelésnek természetesen meg is lett az eredménye, a Ricse jelenleg egy győzelemre van attól, hogy az élre kerüljön. Ha így folytatják a bodrogköziek, akkor oda is juthatnak, hiszen vesztett pontok tekintetében jelenleg ők állnak a legjobban a csoportban. Ebben a fordulóban megszerezte első bajnoki pontját a jelentősen megfiatalított Bodrogolaszi is. 

Kis torpanás 

Az Encs csoportban picit megtorpant a Beret, így a Boldogkőváralja visszakapaszkodott a második helyre, amire szükségük is van, hiszen a Gönc nem nagyon kíván hibázni, aminek most az idén felkerült felsődobszaiak látták a kárát. A novajidrányi drukkerek sokáig vártak az első győzelemre, ami most meg is született, rögtön egy tízgólos siker képében.

A csoport B-osztályában két vendégsiker mellett egy hazai győzelem született, ez utóbit az idáig nyeretlen Hernádvécse szállította. 

Botlott a Ladány 

A Szerencs csoportban Abaújkéren botlott a Tiszaladány csapata. Ez volt az újonc alakult első hazai sikere, ami rögtön a vendégek első helyébe is került. Az élre a Szerencs ugrott Rátkán aratott fölényes győzelmével, de a Tokaj is jelezte Golopon rúgott négy góljával, hogy ismét harcba kíván szállni a bajnoki címért. Monokon kiderülni látszik az ég, a csapat sorozatban harmadik győzelmével már dobogós helyen áll.

B.G.