A résztvevők szerint is jól sült el a Campus

Akt.:
Ennyire jó volt a hangulat a Tankcsapdán
Ennyire jó volt a hangulat a Tankcsapdán - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A fesztiválozók zöme a helyszínben látja az esemény erősségét.

– Az EFOTT nagyon gyenge volt idén, béna és lassú kiszolgálással, fullasztóan poros helyszínnel, a Campus ennél lényegesen jobb, sőt, semmilyen hibát nem találtunk benne – jelentette ki Anita, aki a fesztiválon dolgozó kollégáit kísérte el Budapestről, és barátnőjével épp egy kis medencében heverésztek, amikor megszólítottam és lefotóztam őket. A Campus utolsó, szombati napján kora délután bár csendesebben teltek az órák, azért jó néhány ember bóklászott, pihengetett a területen: érezhetően mindenki utolsó energiatartalékait próbálta összegyűjteni, hogy idén még egyszer és utoljára jól felpörgessék a feszt hangulatát.

A jobb oldalt fekvő, budapesti Anita és barátnője kifogástalannak tartja a Campust. Fotó: Vékony Zsolt A jobb oldalt fekvő, budapesti Anita és barátnője kifogástalannak tartja a Campust. Fotó: Vékony Zsolt ©

Zoli és Attila is épp egy árnyékban álló sörpadnál ücsörögve várta, hogy beinduljon a buli. – A Modestep és a Cloud9+ elképesztően jó volt pénteken, ráadásul nekem emellett hatalmas élményt jelentett a víztoronyban a Dub Székház hajnali műsora. Szólt a nagyszerű zene, beszélgettek az emberek, én mégis tudtam aludni egy jót a babzsákon – vallotta be Attila.

Zoli és Attila nagyon élvezte a Modestep és a Cloud9+ fellépését. Fotó: Vékony Zsolt Zoli és Attila nagyon élvezte a Modestep és a Cloud9+ fellépését. Fotó: Vékony Zsolt ©

Kevés a por és átlátható

A pénteki nap fő attrakciója Ákos volt, aki a szokott maximalizmussal vezette elő műsorát. Mellette a már említett Modestep, a Cloud9+ és Brains is sokakat vonzott, este a helyszínek között hömpölygött a tömeg, a vendéglátóstandokon pedig kapkodnia kellett a kiszolgálóknak, hogy senki se maradjon éhen és szomjan.

Zsolt, aki a tavalyiakhoz hasonlóan most is dolgozni érkezett a fesztiválra, úgy látta, a Campus a helyszín miatt nagyon szerethető, nincs nagy por és átlátható az egész. Ezzel szemben a stadion bejáratánál üldögélő Enikő úgy látta, a Vekerin jobbak voltak a fesztiválok, kicsit nyomasztotta a nem túl nagy térre begyűlő sok bulizni vágyó. Ettől függetlenül élvezte.

Enikő kicsit jobban élvezné, ha a Vekerin lenne a fesztivál. Fotó: Vékony Zsolt Enikő kicsit jobban élvezné, ha a Vekerin lenne a fesztivál. Fotó: Vékony Zsolt ©

Eddig a legjobb

Ugyanúgy, ahogyan a szintén a stadion bejáratánál heverésző Balázs is. – Nem az első, és nem is az utolsó fesztiválom ez: harmadjára vagyok már itt, és elmondhatom, eddig ez a legjobb Campus. Nagyon tetszett a The Grenma, a Road, az Ossian, a Lord, és természetesen várom a Tankcsapda koncertjét is – fogalmazott a civilben szobafestőként dolgozó Balázs, aki arra a kérdésre, hogy a meleg nem zavarja-e, mosolyogva csak annyit felelt: van sör.

Balázs már a harmadik Campusát „gyűrte”, de eddig ez tetszett neki a legjobban. Fotó: Vékony Zsolt Balázs már a harmadik Campusát „gyűrte”, de eddig ez tetszett neki a legjobban. Fotó: Vékony Zsolt ©

A zárónap egyébként hasonlóan erősre sikerült, mint a korábbiak, hiszen az Enter Shikari őrült show-ja, a Tankcsapda megszokott zúzása, a Kiscsillag és Péterfy Bori koncertjei mind-mind gondoskodtak arról, hogy jövőre se felejtsünk el kilátogatni a Nagy­erdőre.

– Vékony Zsolt –


A Campus Fesztivállal foglalkozó további cikkeinket itt találja.