A repülőrajt eldöntötte

Akt.:
A salakmotoros egyéni magyar bajnokság első fordulója Nagyhalászon
A salakmotoros egyéni magyar bajnokság első fordulója Nagyhalászon - © Fotó: Mán László
Nagyhalász – Tabaka József a második helyen zárt, míg Tihanyi Sándor bukással kezdett, s végül a kilencedik lett.

Hazánk legújabb salakstadionja, a Nagyhalász Speedway Ring adott otthont a salakmotoros egyéni magyar bajnokság első fordulójának. A három viadalból álló széria nyitó versenyére mintegy félezren voltak kíváncsiak, akik több izgalmas futamot is láthattak a végül maratoni hosszúságú, közel háromórás megmérettetésen.

A nagy melegben előzetesen 15 futam várt a résztvevőkre és a nézőkre, ám több bukás miatt futamismétlésekkel húzódott a derbi. Rögtön az első futamot újra kellett indítani, ugyanis Tihanyi Sándor motorjának a kuplung bowdenje elszakadt, így a rutinos versenyző nemes egyszerűséggel hanyatt vágta magát a startnál. Ekkor kiderült, nem jól működik a startgép, így lámpás indítással engedte négykörös útjukra a versenyzőket a vezetőbíró.

Egyből a döntőbe

Az alapszakasz két legjobb pilótája rögtön a döntőben találta magát, így a 11-11 pontot gyűjtő Tabaka Józsefnek és Fekete Sándornak nem kellett az elődöntővel túlóráznia. Az első fináléba jutásért kiírt etapból Magosi Norbert jutott tovább, aki Tihanyi előtt ért célba, a lengyel Grzegorz Bassara bukott, míg az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk nem tudott starthoz állni. A másik elődöntőből óriási meglepetésre a hazaiak favoritja, Benkő Roland nem tudta kiharcolni a kvalifikációt, mivel az ukrán Andrij Kobrin legyőzte – mögöttük a bolgár Milen Manev látta meg a kockás zászlót, Kovács Roland motorja csütörtököt mondott a futam előtt.

Fotó: Mán László (galéria) Fotó: Mán László (galéria) ©

A legjobbak futamában Magosi repülőrajtot vett, s rögtön az élre állt. A debreceni Tabaka hiába üldözte négy körön át a miskolci színekben versenyző riválisát, megelőzni nem tudta, így másodikként ért célba, míg az utolsó futamig nagyon látványosan versenyző, de a viadal végére elfáradó Fekete lett a harmadik Kobrin előtt.

A Debrecen Speedway SE vaspapucsosai, azaz Tabaka klubtársai közül Tihanyi 5 pontot gyűjtve a 9. lett, Tabaka Róbert 2 egységgel a 11. helyen zárt, míg az ifjú Bárány Márk bár tartalék volt, két futamban starthoz állt, de pontot nem szerzett.

A magyar bajnokság második fordulóját július 25-én Gyulán rendezik.

HBN-BN
hirdetés