A rendszeres szűrés életet menthet – Jó ügy mellé állt a DVSC

A rendszeres szűrés életet menthet – Jó ügy mellé állt a DVSC
© Fotó: Mályvavirág / Facebook
Debrecen – Idén a lokisták is csatlakoznak a Mályvavirág Alapítvány programjaihoz.

Január 23. és 30. között tizedik alkalommal tartják meg az Európai Méh­nyakrák Megelőzési Hetet, amelynek kapcsán a Mályvavirág Alapítvány közel 70 településen szervez felvilágosító rendezvényeket. Ebben az évben a programsorozat mellé állt a DVSC-TEVA, a Nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion.

Ha időben felismerik

Ennek apropójaként csütörtök délután egy közös sajtótájékoztatóra került sor a debreceni futballstadionban. Az eseményen dr. Bartha Tünde, az alapítvány szakmai vezetője hangsúlyozta, hazánkban évente 1000-1200 nőnél diagnosztizálják a méhnyakrákot, és ebből sajnos mintegy 500-an bele is halnak a kórba. Pedig ha időben felfedezik, közel szász százalékos arányban gyógyítható, ehhez mindössze rendszeres – tíz percet nem meghaladó – szűrés és a HPV elleni védőoltás szükséges.

Szakály és Tisza

Fenyvesi Veronika alapítványi tag arról számolt be, hogy idén Debrecen is csatlakozott a megelőzési hét programsorozatihoz. A rendezvény január 28-án a Kenézy Gyula Kórházban lesz, ahol bemutatkozik a debreceni Mályvavirág Pont is. A Lokit Szakály Péter és Tisza Tibor képviselte – a labdarúgók kiemelték, mint sportolók, tisztában vannak a rendszeres mérések fontosságával, és minden nőt arra biztatnak, a bajt megelőzendő, évente járjanak szűrésekre.

HBN–MSZ
hirdetés