A rendőrség nem erősítette meg, hogy Molotov-koktéltól gyulladt ki a tiszagyendai kisbolt

Egyelőre nem biztos, hogy egy bedobott Molotov-koktél miatt gyulladt ki vasárnap hajnalban a tiszagyendai kisbolt.

Korábban Az üzletben és a környéken is kamerák rögzítették az eseményeket. Senki sem sérült meg, de az üzlet egyik része és az árukészlet teljesen kiégett.

Hajnalban betörték a Tiszagyenda központjában álló ABC kirakatát, ez után kigyulladt a bolt, amelynek árukészlete szinte teljesen elégett.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap délután a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre nem egyértelmű, hogy mitől gyulladt ki a bolt. “Valóban felgyújtották a Gorkij utcai boltot, a tűzszakértő megállapítása szerint is szándékos gyújtogatás történt,de nem egyértelmű, hogy mitől keletkezett tűz, Molotov-koktélról egyelőre nincs szó”- mondta a sajtórferens.
Szabó Zita közölte még, hogy a tanúk felkutatása, kihallgatása még folyamatban van, a kamerák felvételeit jelenleg is elemzik a rendőrök.

Pisók István polgármester a Független Hírügynökségnek kora délután azt mondta, hogy a környéken működtek a biztonsági kamerák. A faluban éjszaka nyolc faluőr is járőrözött, a polgármester úgy tudja , hogy a kamerák felvételén látszik, hogy az akció előtt néhány perccel megy el egyikük a kisbolt előtt.

A megyei internetes hírportál arról számol be, hogy a boltban lévő kamerák rögzítették azt is, hogy valami beesik a kirakatüvegen át, majd több ponton tűz gyullad.

– Független Hírügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából