A rendőrség is készül a mindenszentekre

A rendőrség is készül a mindenszentekre
© Fotó: police.hu
Debrecen – A helyi polgárőrökkel egyeztetett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa.

Közeleg a halottak napja és a mindenszentek. A temetőkben és azok környéken az elkövetkező néhány napon jelentősen megnövekszik a forgalom, amely sajnos vonzhatja azokat az embereket is, akik ilyenkor a zsúfoltságot és óvatlanságot jogsértések elkövetésére próbálják kihasználni.
A rendőrség a polgárőrséggel együttműködve, fokozott jelenléttel és figyelemfelhívással akarja a bűncselekményeket megelőzni. Ennek érdekében tartottak konzultációt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezet munkatársai október 27-én, Debrecenben.

Az egyeztetésen Bak István rendőralezredes ismertette azokat a legjellemzőbb jogsértéseket, amelyek ezekben a napokban előfordulhatnak a temetőkben és azok környékén. A Bűnmegelőzési Osztály munkatársa kitért azokra a körülményekre is, amelyek lehetőséget teremtenek az elkövetők számára a cselekményük végrehajtására.

Az alezredes kérte a polgárőröket, hogy szolgálatuk ellátása során ők is hívják fel a temetőkbe látogatók figyelmét az alábbiakra:

  • a gépjárművekben ne hagyjanak jól látható helyen értéktárgyakat, a jármű ajtajait, és ablakait mindig zárják le,
  • kerékpárjukat az arra kijelölt helyen, lezárt állapotban tárolják,
  • lehetőség szerint kerüljék a túlzsúfolt tömegközlekedési eszközöket,
  • idős hozzátartozóikat rövid időre se hagyják magukra,
  • kerüljék a nagycímletű fizetőeszköz használatát a virágárusoknál,
  • kézitáskájukat zárt állapotban, szorosan fogják magukhoz,
  • pénztárcájukat, telefonjukat, irataikat lehetőleg kabátjuk belső zsebében tartsák.

A rendőrség munkatársa az áldozattá válás elkerülésének egyszerű lehetőségeit tartalmazó szóróanyaggal is ellátta a polgárőröket, azzal a céllal, hogy azokat a megemlékezők részére adják át.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A Debreceni Köztemető környékén a mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódó forgalom zavartalan lebonyolítása miatt ideiglenes forgalmi rend lép érvénybe október 29-én 08.00 órától november 1-jén 22.00 óráig. Változik a buszközlekedés is. A Benczúr Gyula utcán a Hadházi úttól a ...