A rendőrség építkezik az egykori menekülttáborban

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Látványos építkezés van folyamatban e hetekben a Sámsoni út végén található egykori menekülttáborban. Információink szerint az építtető az Országos Rendőr-főkapitányság. Kommunikációs szolgálatuktól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a beruházás célja a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Osztályának az elhelyezése.

Építkeznek ezekben a hetekben Debrecenben, a Sámsoni út végén található volt menekülttáborban. Két darut is felállítottak a területen.

Információink szerint az építtető az Országos Rend­őr-főkapitányság. Kommunikációs szolgálatuktól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a beruházás célja a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Osztályának az elhelyezése. Ennek keretében egy meglévő, négyszintes épületet felújítanak és bővítenek, valamint egy új, háromszintes házat is kialakítanak.

Ezek együttes alapterülete 8 579 négyzetméter. A fejlesztésekre 3 milliárd 166 millió forintot költenek. A befejezési határidő 2018. augusztus 31.

A beruházás része annak a programnak, melyben 3 ezer fővel növelik a rendőrség hivatásos állományának a létszámát.

HBN–OCs


Debrecen - A debreceni kiképzési központban 22 próbaidős őrmester teljesítette a határvadász-képzés záróvizsgáját. Sikeres vizsgát tettek december 22-én a határvadász-képzés próbaidős őrmesterei Debrecenben. A 22 fős szakasz utolsó számonkérése a Sámsoni úti kiképzési központban volt, ahol az írá...