A rendőröket is sokkolta a látvány: vérengző terrierektől rettegnek a kertvárosi utcában

Akt.:
A rendőröket is sokkolta a látvány: vérengző terrierektől rettegnek a kertvárosi utcában
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Szörnyű kutyatámadás zaklatta fel az egyik nyíregyházi kertvárosi utca lakóit: két megtermett stafford­shire terrier felszakította az egyik családi ház kerítését január 1-én, majd a kertben széttépett egy kisebb termetű bolognese kutyust – írja a borsonline.hu.

A lakók épp templomban voltak, amikor az eset történt, megrázta őket a látvány, amikor hazaértek – de még a rendőröket is sokkolta.

A szomszéd, aki látta a vérengzést, így nyilatkozott a Bors-nak: – Arra az egy órára, amíg távol voltak, kinn hagyták bolognese-t, hadd szaladgáljon a friss levegőn. Egyszer csak megjelent a két terrier, és szétszedte a drótkerítést. A bolognese, mivel kan volt, védte a területét, de esélye sem volt az agresszív betolakodókkal szemben, akik azonnal a kiskutya nyakára támadtak.

Emberre is támadnak

A Bors úgy tudja, nem ez volt a gyilkos terrierek első támadása: gyakran elhagyják gazdáik házának udvarát, ahol nincs kerítés. A vad kutyák emberre is támadnak, megkeserítik az ott élő családok mindennapjait. Van, aki inkább kilométereket kerül hazafelé menet, csak hogy elkerülje velük a találkozót.

Úgy tűnik, nincs azonban megoldás: a kutyák be vannak oltva, chip is van mindkettőben – a gazdájuk pedig valamennyi támadás után kifizetik a bírságot.

Forrás: borsonline.hu
hirdetés