A rendőrök most is úgy védik Debrecent, mint Batman Gothamet

Akt.:
A rendőrök most is úgy védik Debrecent, mint Batman Gothamet
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar megyében az év végi ünnepekhez közeledve a rendőrség nagyobb létszámban van jelen a megye településein.

A rendőrök visszatérően ellenőrzik a karácsonyi vásárok, bevásárlóközpontok, piacok környékét a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése érdekében.

Az ünnepekre azonban nemcsak a rendőrök, hanem a bűnelkövetők is készülnek. Számukra a karácsonyi forgatag, a csomagokkal megpakolt gépjárművek kedvező alkalmat kínálnak jogellenes cselekményük elkövetéséhez. Különösen nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok parkolójában, piacokon, zsúfolt tömegközlekedési eszközökön lehet számítani tolvajok felbukkanására.

Az elkövetők a lopás végrehajtásához általában szorosan a sértett mellé, vagy mögé állnak, majd egy óvatlan pillanatban kiemelik a mobiltelefont, pénztárcát a hátizsákból, külső kabátzsebből, a vállra akasztott táskából, vagy a kosár, bevásárlókocsi tetejéről.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Soha ne tároljuk bankkártyánkkal együtt annak PIN-kódját! Érdemes a táskánkat elöl viselve közlekedni, okmányokat, értékeket egymástól elkülönítve belső, jól zárható zsebben vagy táskában hordani.

Gyorséttermekben, szórakozóhelyeken jellemző elkövetési mód az értékeknek felakasztott kabátokból, székre letett táskákból való eltulajdonítása. A tulajdonos figyelmét elterelve ellopják a fogasra felakasztott holmikat, értékeket.

Parkoláskor az utastérben még értéket sejtető csomagot se hagyjunk!

Hajdú-Bihar megye rendőrsége a helyi polgárőrökkel együttműködve biztosítja azt, hogy mindenki számára áldott és békés legyen az ünnepre való készülődés.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –