Helyi közélet

2016.09.17. 18:48

Függönyön innen, s túl

<em>Nem tudom elégszer feltenni a kérdést, ahhoz, hogy megunjam hallgatni a választ: mi Önnek a színház (és pláne a jó színház). </em> Horváth Borbála írása.

Nem tudom elégszer feltenni a kérdést, ahhoz, hogy megunjam hallgatni a választ: mi Önnek a színház (és pláne a jó színház). Horváth Borbála írása.

„A színház nem tud választ adni semmire. Kérdéseket tud csak föltenni és ez is nagyszerű. Mindenki feleljen magának” – így Szikszai Rémusz színész-rendező. „Az élet annyira kiszámíthatatlan, hogy érdemes azt csinálni minden nap, amitől bizsergünk, már ha csak rágondolunk is. Nekem a színház ilyen” – vallja Végh Veronika, a Zenetheatrum vezetője. „Tanítás és a szórakoztatás a színház feladata. Másik dimenzióba való átlépés, ami arra jó, hogy magadban légy és mégis kitáruljon a világ. Amikor beülsz a nézőtérre és lemegy a fény, történik valami, ami csak a tiéd” – vallott Tenki Réka színész. „Ha a közönségem jót nevetett, vagy egy gondolatot sikerült átörökíteni, hazaviszik és jár az agyuk rajta, akkor egy pici változást hoztam létre az életükben. Ez heroikus érzés” – ekképp Olt Tamás színész-rendező. „Ami valós probléma, ami a húsomba mar, arról beszéljünk a színházban!” – hangsúlyozta Újhelyi Kinga. Mennyiféle nézet, érzés a teátrum kapcsán! Ma, a színházak éjszakáján be lehet lesni. S ha lemaradtak a regisztrációról, menjenek év közben, nézzék a sok munka végeredményét, jusson eszükbe, az előttük álló művész mindegyikének a fejében van egy hasonló gondolat, ami napra nap önök elé hajtja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában