A rendőrök Debrecenben is házhoz jönnek

Akt.:
A rendőrök Debrecenben is házhoz jönnek
© Fotó: Matey István
Debrecen – A hétfőn kezdődött akció jövő év májusáig tart.

Minden hónapban egy héten át fordulhatnak tanácsokért a lakosok a rendőrség, a megyei vagyonvédelmi kamara és az Aegon biztosító szakembereihez, akik vagyonvédelmi tanácsokkal és ajánlásokkal látják el őket. A „Házhoz megyünk” akció hétfőn Debrecenben kezdődött, ahol a Sas utcai vagyonvédelmi és információs irodában ezen a héten délutánonként kereshetik az érdeklődők a szakembereket.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Uzonyi Attila ezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője elmondta: össztársadalmi érdek, hogy a vagyontárgyakat érintő veszélyekre felhívják a figyelmet, a betöréses lopások száma pedig csökkenjen. A következő időszakban Hajdúszoboszlón és Hajdúdorogon is fognak információs pontokat felállítani, ahol a helyben aktuális bűncselekményeket is megismerhetik a lakosok. A helyszíneken kis filmeket is bemutatnak és előadásokat lesznek, illetve megismerhetik az érdeklődők a vagyonvédelmi eszközöket, azok működését. Az ezredes reményei szerint az emberek felismerik, hogy – még ha befektetéssel jár is a védelem – kifizetődő megvédeni az ingatlanokat, értékeket.

A programot támogató biztosító társaság azt reméli, hogy jelentősen csökken a káresemények száma, amiből náluk idén 2100-at jelentettek be.

A rendőrség közölte: a rendezvénysorozat 2016. május végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedővel zárul, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként vehetnek részt: egy nagyszülő, egy szülő, egy általános iskola felső tagozatos gyermek.

HBN