Sport

2016.08.16. 09:46

Rio 2016 - Az első tíz nap legsikeresebb magyarjait köszöntötték

Rio de Janeiro - Hétfő este, a Rio de Janeiró-i olimpia tízedik versenynapján a Magyar Házban köszöntötték az ötkarikás játékokon érmes és pontszerző magyar sportolókat.

Rio de Janeiro - Hétfő este, a Rio de Janeiró-i olimpia tízedik versenynapján a Magyar Házban köszöntötték az ötkarikás játékokon érmes és pontszerző magyar sportolókat.

A kötetlen hangulatú, vacsorával egybekötött ünnepségen Fábián László csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója hangsúlyozta, természetesen nem kell még végelszámolást készíteniük.

"Idáig nagy győzelmekkel és egyéni teljesítményekkel jutottunk el. Számomra az is nagy öröm, ha valaki úgy szerezte meg a 28. helyet, hogy küzdött és mindent megtett. Bízom benne, úgy élitek meg ezt az olimpiát, hogy egy örök emlék lesz, vagy esetleg találjátok meg benne azt, amely még jobb teljesítményre sarkal a következő években, hogy Tokióban még szebb eredményt érjetek el" - szólt a sportolókhoz Fábián László, egyúttal arra ösztönözte őket, hogy a hátralevő napokban minél több honfitársukért szorítsanak a versenyhelyszíneken.

A versenyzők eddigi teljesítményéért köszönetet mondott Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti pályázat vezetője.

"A 2024-es pályázati csapat nevében csak annyit tudok mondani, köszönjük! Köszönjük nektek azt a páratlan élményt, hogy amikor eléritek azt az eredményt, amit elértetek, amikor a ti sikereiteknek örülhetünk és drukkolhatunk nektek, akkor a legjobb dolog magyarnak lenni. Köszönöm, hogy segítitek a munkánkat, mert sokkal könnyebb úgy fellépnünk a budapesti pályázat érdekében, hogy a partnereink, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai megveregeti a mi vállunkat és gratulálnak a szereplésetekhez" - fogalmazott Fürjes Balázs.

Ezt követően azok a sportolók, akik részt tudtak venni az ünnepségen, ajándékot vehettek át teljesítményükért.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!