A reggeli fontosságáról nem lehet eleget beszélni

A reggeli fontosságáról nem lehet eleget beszélni
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ahhoz, hogy jól induljon a napunk, szüksége van a szervezetünknek valamilyen könnyen emészthető, de tartalmas, vitaminokban bővelkedő fogásra. Ehhez a legtökéletesebb a gyümölcsökkel felturbózott (ami valódi esztétikai élmény is) zabkása.

Sokak számára ez nem más, mint bébipapi vagy valamilyen egészségtudatos borzalom, ami semmiképp nem lehet finom. Pedig ez nem így van: ez az egyszerű és gyorsan elkészülő „papi” nagyon sokféle módon variálható, ízesíthető, igazi kreatív fogássá válhat – akár még desszert is lehet. Édesítésként mézet, agave-szirupot, vagy a diétásabb steviát, xilitet használhatunk.

Zabkását készíteni a világ legegyszerűbb dolga: ha sietősek a reggeleink, érdemes már este beáztatni, így reggelre tökéletes lesz, nem is kell főznünk, csak egy kis joghurttal, tejjel, gabonatejjel, gyümölccsel összekeverni. A másik megoldás, ha néhány perc alatt összefőzzük vízzel, tejjel, kókusztejjel, így meleg reggelit kanalazhatunk majd. Szárazon, áztatás vagy főzés nélkül tényleg inkább csak abrak, mint finom fogás, de hát a tejbegríz sem tejbe szórt búzadara – írja a cookta.hu.

Ráadásul alacsony glikémiás indexének és magas rosttartalmának hála a zabkása segíti a fogyást.

HBN

Címkék: ,







hirdetés