A reformációt ünneplik megyénkben is

Hajdú-Bihar – Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli püspök a reformáció napján, október 31-én, vasárnap délután öt órától Debrecenben, a Kossuth utcai (Veres) templomban hirdet igét.

Az ünnepi istentiszteleten Csorba Dávid főiskolai oktató „Miért éppen reformáció?” címmel tart előadást, s bemutatják a Közösség című magazint. A Debreceni Református Egyházmegye lapjáról S. Varga Pál, a Debreceni Egyetem oktatója beszél majd. Az ünnepen az egyesített protestáns kórus szolgál – tudatta kedden Dobos Zita egyházkerületi sajtóreferens.
A Bihari Múzeum, a Berettyóújfalui Református Egyházközség és a Toldi Miklós Református Általános Iskola, az egyházközség fennállásának 420. évfordulója, valamint a Kálvin-évek alkalmából időszaki kiállítást rendez a Bihari Múzeum kiállítótermében.

A tárlaton bemutatják a helyi egyházközség és a református templom történetét, valamint a református elemi iskolát. A szervezők célja, hogy a településen élők és az oda ellátogatók megismerjék a református vallás és a helyi református egyházközség közösséget formáló és -megtartó erejét. Az ünnepi megnyitó október 31-én, Berettyóújfaluban, a református templomban 10 órától kezdődik. A kiállítás 2011 januárjáig lesz látható – olvasható a közleményben.