vízilabda

2020.02.14. 21:04

Nem bírt a DVSE az FTC-vel

Kilenc góllal maradt alul Debrecen vízilabdacsapata a bajnokságban eddig hibátlan FTC Telekom otthonában.

20191005 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DVSE – FTC-Telekom vízilabda mérkőzés képen: DVSE csapat

Fotó: Molnár Péter, archív

Továbbra is hibátlan a címvédő Ferencváros a férfi vízilabda ob I-ben: a Bajnokok Ligája- és Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek pénteken a vendég Debrecent győzték le 16-7-re.

A Ferencváros esélyeshez méltóan kezdte a találkozót, Jaksics emberelőnyből, majd centerből is eredményes volt. A hazaiak érezhetően más sebességgel vízilabdáztak, a debreceniek rendre kiszorított helyzetekből voltak kénytelenek próbálkozni. A szerb játékos a folytatásban is dominált, újabb két akciógóllal jelentkezett, így – ritkán látható módon- ő szerezte a mérkőzés első négy találatát. Ezt követően a DVSE is megkezdte a gólgyártást, Vancsik Levente egy perc alatt két gólt lőtt centerből, igaz közben Varga Dénes is betalált. A negyedet Constantin-Bicari gólja zárta, így nyolc perc után 6-2-t mutatott az eredményjelző.

A második etap elejét nagyon megnyomták Miroszlav Bajin tanítványai, Fekete Gergő és Kovács Gábor révén hamar kettőre zárkóztak. A címvédő nem hagyta annyiban a felzárkózási kísérletet, Sedlmayer és Younger gyorsan válaszolt, így visszaállt a négy gólos differencia (8-4). A jóval nagyobb rotációval rendelkező zöld-fehérek a nagyszünethez közeledve sem lassítottak, Mezei, majd Varga volt eredményes, így a félidőre gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.

A fordulás után sem változott a játék képe, az FTC egy perc alatt kétszer is beköszönt. Macsi Martin ugyan testvére passzából gólra váltott egy fórt, de a nagy kedvvel játszó Varga Dénes vezérletével kétszámjegyűre hízott a differencia (15-5). A záró felvonásra újra magához tért a DVSE, sőt, az őszi bajnokihoz hasonlóan az a bravúr is sikerült, hogy az utolsó negyedet megnyerjék a világ legjobb csapata ellen. Kovács és Smitula góljaira csak Várkonyi tudott válaszolni, így végül 16-7-es fővárosi siker született. A debreceniek összességében méltó ellenfelei voltak az eddig százszázalékos címvédőnek, így bizakodva várhatják a jövő hét szombati, Tatabánya elleni nagyon fontos idegenbeli bajnokit.

E.ON férfi ob I, alapszakasz, 12. forduló

A csoport:

FTC-Telekom Waterpolo – Debreceni VSE 16-7 (6-2, 4-2, 5-1, 1-2)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában