A profiktól lehet tanulni

Akt.:
A profiktól lehet tanulni
A professzionális logisztikai szolgáltatás kulisszatitkai elleshetők a haladóktól.

Ma már nem csupán az autógyártásban van szükség profi logisztikára, ahol percre pontosan érkeznek az alkatrészek futószalagon, de egy építkezésen is kulcskérdés, hogy hol állítsák fel a toronydarut, hiszen a „költözetése” mindahányszor pénzbe és időbe kerülne.

Vezetett túrán
Négy telephelyén, több száz résztvevővel tartotta meg a Logisztika Napját a debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport április 27-én. Az országos programhoz évek óta csatlakozó vállalat célja a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása. A 26 éve dinamikusan fejlődő cég vezetett túrát szervezett az érdeklődő tanulók számára a tatai, tatabányai, tiszaújvárosi és debreceni telephelyein. A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban szervezett nyílt napon a vállalat idén is bepillantást engedett a fiataloknak a cég mindennapi működésébe, akik szakértők segítségével testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait és a legújabb trendeket. Ennek keretében megtekinthették a logisztikai kiszolgálást a gyakorlatban, a legmodernebb kamionokat, valamint a szállítmányozási ügyintézésről, fuvarozásról és a karrier-lehetőségekről is széles körű tájékoztatást kaptak.

Sokakat érdekelt
A nyílt napot az idei évben is nagy siker és érdeklődés övezte: Debrecenben mintegy 140 középiskolás és egyetemista látogatta meg az immáron hagyománnyá vált rendezvényt. A logisztikai szakma kulisszatitkait Elek Gergő – a Trans-Sped Kft. logisztika igazgatója – tárta fel a fiatalok számára, majd gyakorlati szállítmányozási és fuvarozási ismeretekkel gazdagodtak a résztvevők. A 21 hektáron elterülő, 40 ezer négyzetméter fedett raktárkapacitással és intermodális címmel rendelkező Debreceni Logisztika Központ és

Ipari Parkban a diákok üzemlátogatáson is részt vettek, ahol szakmai vezetéssel betekinthettek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe. A bejárás során interaktív élményben is részesültek, hiszen az egyik legmodernebb és legtakarékosabb nyergesvontató, a DAF XF Euro6-os járműbe ülhettek be, mely jól példázza a vállalat egyik fontos törekvését: a leendő szakembereket és sofőröket a modern gépekkel és technikákkal ismertessék meg. „A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú. Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk; mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak.” – tájékoztatott Elek Gergő.

A Trans-Sped Csoportról
A komplex logisztikai kiszolgálással foglalkozó cégcsoport ma már közel 800 embernek ad munkát, éves konszolidált árbevétele pedig meghaladja a 16 milliárd forintot. A Trans-Sped Csoport 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. A megbízók teljes körű logisztikai kiszolgálása érdekében a vezetőség nagy figyelmet fordít az erőforrások fejlesztésére, az új megoldások alkalmazására. Kiemelt figyelmet kap az árubiztonság növelése és a szaktudás állandó fejlesztése. Országos irodahálózatával, 180 ezer négyzetmétert meghaladó fedett raktárkapacitásával és 200-nál több közúti gépjárművével biztonsággal, rugalmasan és magas minőséggel áll a megbízók rendelkezésére.


Egy kis elmélet is kell.