A pótselejtezőre mindenképp van esély

Bódi Ádám
Bódi Ádám - © Fotó: HBN
Debrecen – A debreceni válogatott kerettag, Bódi Ádám úgy látja, a támadások terén kell javulnia a csapatnak.

Még másnap is nehéz volt felocsúdni a hétfő esti sokkból, amely a magyar labdarúgó-válogatottat és a hazai szurkolókat érte a belfasti Európa-bajnoki selejtezőn. Mint ismert, a mieink Guzmics Richárd révén megszerezték a vezetést az északírek ellen a második félidőben, majd az utolsó tíz percre emberelőnybe is kerültek, azonban egy szöglet után Lafferty a 93. percben közelről egyenlített. Mindez azt jelentette, hogy bár nemzeti csapatunk kezében tartotta az esélyt a közvetlen kijutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére, végül elszalasztotta az igazán komoly sanszot, ezért szinte már csak a harmadik pozícióban reménykedhet.

Régi ismerősök

A románok és az északírek elleni selejtezőn ott volt a keretben a DVSC-TEVA 25 éves középpályása, Bódi Ádám is, akit, elmondása szerint – annak ellenére, hogy még sosem kapott ezt megelőzően meghívót –, rendkívül barátságosan fogadtak a társak.

– Eléggé meglepődtem, amikor a Fradi-meccs után pár nappal felhívott Bernd Storck szövetségi kapitány, hogy számít rám a válogatottnál – idézte fel a történteket Bódi. – Bár mindig az volt a vágyam, hogy nekem is postázzák egyszer a meghívót, mivel nem voltam előzetesen benne a bő keretben, nem számítottam rá most. Mindenki nagyon közvetlen volt velem Telkiben, sok játékost, például Kádárt, Fiolát, Dibuszt jól ismertem az U21-es csapatból, vagy anno Leandrót a Lokiból, de a többiekkel is megtaláltam hamar a közös hangot – nyilatkozta a cívisvárosi labdarúgó, aki áttért a hétfői, szerencsétlen végjátékot hozó meccsre is.

– Természetesen mindenki nagyon szomorú és bosszús volt a hazafelé tartó gépen, mert ha nyertünk volna, nagyon közel kerültünk volna az Eb-részvételhez. A padon ülve nem éreztem, hogy baj lehet az ötperces hosszabbításban, de amikor Lafferty betalált, nekem a BATE elleni tavalyi BL-meccsünk ugrott be, nagyon rossz volt megélni mindkét pillanatot. Hogy mit kellett volna tennünk a gól elkerülése érdekében? Nem szeretnék a pálya mellől okoskodni, nem is az én tisztem ez. Sajnos, a csatár eléggé üresen maradt a szögletnél, emiatt rá tudott csapni a Király által bravúrral kiütött labdára. Talán a megfelelő koncentráció hiánya okozhatta a pontvesztésünket – vélekedett Bódi Ádám, aki azért még bízik az Eb-szereplésben.
– A védekezésünk kellően stabil, emiatt azonban nem marad elegendő energia a támadásokra, ezen kell javítanunk a hátralévő két mérkőzésre Feröer és Görögország ellen. A harmadik hely még mindig elérhető közelségben van, meg kell ragadnunk a maradék esélyt, meglátjuk, ez mire lesz elég.

HBN-TN