A polgármester úrról beszélik

Akt.:
Vajon ki lesz Kósa Lajos utódja?
Vajon ki lesz Kósa Lajos utódja? - © Fotó: HBN archív
Hajdú-Bihar – Van, aki már eldöntötte, ősszel hogyan tovább, mások a tavaszt azért megvárnák.

Az egyikről elterjedt, hogy nem indul újra (bár szeretne), mert a párt másban gondolkodik helyette, a másikról pedig azt beszélik, hogy államtitkári pozíció várományosa; mégpedig egy baloldali kabinetben… Noha csak ősszel lesznek az önkormányzati választások, a jól értesültek több polgármesterről máris tudni vélik, hogy mi lesz a sorsuk.

Egy szó sem igaz?

Kósa Lajos utódlása kapcsán felröppentek olyan sajtóhírek, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőjelölti listájának elfogadásával egyidejűleg az is eldőlt, hogy Rácz Róbertet, a megyei kormányhivatal vezetőjét indítják ősszel Debrecenben polgármester-jelöltként. – Ezek az információk hamisak. Semmilyen döntés nem született az Önök által firtatott kérdésben. Mi több, egyáltalán nem esett szó az önkormányzati választásról, sem polgármester-jelöltekről a Fidesz országos listaállítása kapcsán – válaszolta a Napló megkeresésére Rácz Róbert.

Bakó István derecskei városvezető fülébe is visszajutottak már azok a pletykák, miszerint (bár szeretne) nem indulhat újra a polgármesteri székért, mert a kormányzópárt saját helyi emberét indítja helyette. – Ezzel szemben a valóság az, hogy indulni kívánok a polgármesterségért, mégpedig ugyanazok támogatásával, aki eddig is mögöttem álltak. Vannak olyan beruházások a városban, amelyek túlnyúlnak a cikluson, és amelyekkel én szeretnék elszámolni a derecskeieknek – jelentette ki a kisváros első embere.