A polgármester szerint is abszurd, hogy nem lehet zárt palackból inni

A polgármester szerint is abszurd, hogy nem lehet zárt palackból inni
Debrecen – Papp László, Debrecen polgármestere is elfoglalta pozícióját a DKV és a vízivók közötti csatározásban: péntek reggel közleményt adott ki, melyben kifejti álláspontját a témáról. Ezt most változtatás nélkül közöljük.

A Debreceni Közlekedési Vállalat járműveken történő ital fogyasztásával kapcsolatos ellenőrzési és büntetési gyakorlatával kapcsolatban megérett a helyzet a szabályozás felülvizsgálatára.

Mindenekelőtt le kell szögezni: az hogy, nem lehet ételt és italt fogyasztani a járműveken, ez nem egy speciális debreceni szabályozás, hanem egyezik más magyarországi városok helyi közösségi közlekedési szabályaival. Ugyanakkor magam is abszurdnak tartom, hogy egy zárható kiszerelésű palackból miért ne lehetne inni egy járművön, amennyiben azt rendeltetésszerűen teszik, és nem okoz sérelmet más utasnak. Itt következik az, hogy egy szabályozást, legyen az bármennyire dilettáns, vagy az élettől elrugaszkodott, lehet rugalmasan és intelligensen alkalmazni. Sajnos ez nem így történt az utóbbi nagy visszhangot kiváltott esetben, és kifejezetten sajnálatos, hogy ez – bár az országban általános gyakorlatról van szó – pontosan Debrecent tünteti fel negatív színben.

Az eset ugyanakkor alkalmas arra, hogy felhívja a szabályozás abszurditására a figyelmet, így magam is arra biztatom a DKV-t, hogy gondolja újra ezen szabályozást és az utasok biztonságának figyelembe vétele mellett alakítsa ki az érintett terület szabalyrendszerét úgy, hogy az a biztonság mellett életszerű és utasbarát legyen!

– Papp László polgármester –


Megszólalt az újságíró, akinek háromezer forintjába került pár korty víz a debreceni villamoson
Bírság jár a vízivásért, a Debreceni Közlekedési Vállalatnál ugyanis szigorúan veszik a szabályzatot. Legutóbb egy újságírót büntettek meg 3 ezer forintra, mert belekortyolt a nála lévő vízbe a villamoson. A DKV-nál azt mondták, ez egy több mint 40 éves szabály – írja honlapján az RTL.


Eltörlik a vízivás tilalmát, büntetlenül ihatunk majd a járatokon
Feldobták a kérdést a közgyűlésen, szabad lesz a debreceni tömegközlekedési eszközökön palackos vizet fogyasztani.


“Akár egy korty folyadékból is lehet tragédia” – Válaszolt a DKV a háromezer forintos vízivásra
Hatalmas port kavart a Nemzeti Sport Online újságírójának debreceni kalandja: Cserháti Zoltánt háromezerre forintra vágták meg vízivásért az egyik DKV-járaton. A történet bejárta a Facebookot, és az országos média is felkapta. A debreceni közlekedési társaság most közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, az írást változtatás nélkül közöljük.


“Háromezer forintért ittam két korty vizet Debrecenben”
Sok olvasónk adott már hangot a panasznak, miszerint több ezer forintra büntették a debreceni villamoson, mert menet közben elfogyasztott pár korty vizet. Mint akkor kiderült, a cég szabályzata valóban tiltja a közlekedők számára a járművön történő evés-ivást, de ezzel sajnos nincs mindenki tisztában. Ebbe a csapdába esett a Nemzeti Sport Online gyanútlan újságírója is, amikor életében másodjára Debrecenben járt…