Helyi közélet

2012.08.07. 15:17

Megkérdeztük: Mennyire figyel vásárláskor a dinnye eredetére?

Debrecen - Az utca emberét kérdeztük, hogy figyeli-e a megvásárolni szándékozott dinnye származási helyét.

Debrecen - Az utca emberét kérdeztük, hogy figyeli-e a megvásárolni szándékozott dinnye származási helyét.– Engem elsősorban az állaga, minősége érdekel, mintsem az eredete. Természetesen, ha nincs különbség inkább a hazait veszem meg, de nem ez a döntő tényező – beszélt vásárlási szokásairól Bereczki Dávid.

– Nálam nem elsődleges szempont, hogy magyar vagy külföldi származású a dinnye, inkább a minősége, illetve az ára alapján választok – tudtuk meg Pecsics Andrástól.

– Sokszor ki sincs írva a boltokban, hogy hazai termés–e így nem tartom döntő szempontnak a dinnye eredetét, a lényeg, hogy az íze jó legyen. Ha egyformának találom őket, akkor választom a magyart – számolt be Pecsicsné Kiss Veronika.

– Igyekszem mindig hazai terméket vásárolni, legyen az dinnye, vagy más élelmiszer, így mindig rákérdezek, honnan származik – fogalmazott Gellért Zsuzsanna.

– Tapasztalatból tudom, hogy a magyar sokkal finomabb, mint amit más országokból hoznak be, ráadásul ezzel a hazai termelőket is segítem – mondta Nagy Eszter.

Nagy Barbara szerint nem igazán mérvadó milyen fajta dinnyét vásárol az ember, hiszen sokszor a külföldi zöldségekre és gyümölcsökre is ráírják, hogy hazai termék, azonban, ha biztos lenne az eredetében mindenképp a magyart választaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában