A polgármester nem cáfol, nem perel a hírre

A polgármester nem cáfol, nem perel a hírre
Balmazújváros – Az ügyészség május 22-én iratismertetéssel befejezte azt a másfél éven át tartó nyomozást, amelyet utóbb két gyanúsított ellen folytattak a balmazújvárosi önkormányzat működésével összefüggésben.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Ügyészség helyettes szóvivője a Napló érdeklődésére elmondta: az ügy vád-előkészítési szakban van, a vádemelésről 30 napon belül kell dönteni, de szükség esetén a határidő 30 nappal meghosszabbítható. Hozzátette: a folytatólagosan kihallgatott gyanúsítottakkal immár közölték a terhükre rótt bűncselekmények minősítését. Így az egyik személy ellen folytatólagosan, vezető beosztású hivatalos személy által hivatali helyzetével visszaélve elkövetett vesztegetés, a másikkal szemben kétrendbeli, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntett miatt vizsgálódnak.

Kulcsár Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő egy korábbi sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, információik szerint dr. Veres Margit, Balmazújváros jelenlegi polgármestere az egyik terhelt (ő korábban városi jegyzőként és a helyi járási hivatal vezetőjeként is dolgozott).

A Napló megkérdezte Veres Margitot arról, hogy gyanúsítottá vált-e az ügyben. – Amennyiben az önkormányzattal kapcsolatban levő eljárásban érdemi dolog történik, tájékoztatom – reagált.

A Jobbiknál pénteki érdeklődésünkre elmondták: nincs tudomásuk arról, hogy Kulcsárt bárki feljelentette volna azért, mert „hírbe hozta” Veres Margitot.

HBN
hirdetés