A póker „grandja” a Grand Casinóban

Korda György: „Ameddig nyerek, nem cserélem le a pénztárcám és a zoknimat”
Korda György: „Ameddig nyerek, nem cserélem le a pénztárcám és a zoknimat” - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Korda György és neje első közös Valentin-napjukat 1983-ban Torontóban töltötték.

A póker szimbólumává vált Magyarországon Korda György, aki feleségével, Balázs Klárival Valentin-nap estéjén a Grand Casinóban játszott a debreceni játékosokkal.

Milyen az első benyomás a debreceni Grand Casinóról?

Korda György: Amikor beléptem a debreceni Grand Casinóba, azt hittem, rosszul látok, s egy las vegasi kaszinóban járok. A berendezése, az elrendezése, a színei, a hangulata tökéletes. Sok kaszinóban játszottam már, de ez a legszebbek közé tartozik. Próbáltam finnyás szemmel körülnézni, de nem tudok olyat mondani, ami nem tetszik. Még arra is gondolnak, aki éhes, s nem akar felállni az asztal mellől, melegszendvicset, marlenkát, sőt éttermi meleg ételt is lehet, melyeket csinos hostess lányok hoznak ki az asztalokhoz. Beszéltem a kaszinó elkészülte előtt Szima úrral, a tulajdonossal, hogy szeretném, ha itt lehetne egy Korda Póker Klub, azt válaszolta, hogy boldogan tenné, de sajnos ahhoz nincs elegendő hely. Van pókerasztal, ahol a ház ellen lehet játszani Ultimate Texas Holdem Pokert, de itt nincs blöff, leosztják a lapokat, s az a kemény valóság. Az a különbség az asztali pókerrel szemben, hogy itt állandó All In van. Aztán látom még a hagyományos Black Jack és a Rulettasztalokat. Tökéletes!

Balázs Klári: A rulett az válhat szenvedéllyé, azt mondják, hogy akibe egyszer beleköltözik, nem lehet tompítani. Egyszer nekem kijött a 0 kétszer egymás után, tulajdonképpen ott felejtettem a tétet, amikor egyedül játszottam. Hihetetlen volt, beterítve az asztal zsetonokkal, besöpörtem, beváltottam! Régebben a 6-ossal mindig nyertem, de mostanában inkább a pókerversenyekre ülök be.

Korda György: Annyiban különbözik a debreceni a vegasi kaszinóktól, hogy ott tangáig érő szoknyában járnak a csinos hostessek.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Balázs Klári: Ezt honnan tudod, Gyuri, hiszen te csak az asztalig látsz el?! A játékos játszik, nem nézelődik. Nagyon csinosak, elegánsak Debrecenben a hostess és az osztólányok, nekem tetszenek!

Február 14-én este látogatták meg a debreceni Grand Casinót. Van ennek a napnak jelentősége a Korda házaspár számára?

Balázs Klári: Életünk első Valentin-napi élményét Torontóban 1983-ban éltük meg. Azt sem tudtuk, mi ez az ünnep, ott hallottunk először róla. A mai napig őrzöm azt a csodaszép kis színes kígyóbőr pénztárcát, amit akkor kaptam Gyuritól. Szerencsét hozott, mindig van benne pénz.

Vannak szerencsehozó rituálék a játék előtt?

Korda György: Ameddig nyerek, addig nem cserélem se a pénztárcám, se a zoknimat. Ha két hétig, akkor addig.

Balázs Klári: Igen és a lucky gatyád! Felkel reggel, s felkiált, „Hová tetted a lucky gatyám? Hozd vissza azonnal, mert délután partim lesz.”

Korda György: A legnagyobb játékosoknak is vannak híressé vált szerencseszokásai, például a 86 éves Doyle Brunson, aki a világ egyik legrosszabb lapjával a 10-es és 2-esssel megnyerte a 12 milliós bajnokságot, ha Ászt és Dámát kap, arra ő nem ad meg semmit. Ezek babonák, nyilván, én a két Bubit nem szeretem, mindig vesztek vele.

Mi a szenvedély a Korda házaspár számára?

Korda György: A feleségemnek, remélem, én vagyok az egyetlen szenvedélye. A kártyaszenvedély már gyerekkoromtól bennem él, először az ultit játszottam, aztán jött a póker végül a kaszinók. Az elsődleges szenvedélyem Balázs Klári, a másodlagos Korda Fánika.

Balázs Klári: Ő egy gyönyörű csinos pofájú bishon havanese (havannai pincsi), nagy szerelem van köztük.

Korda György: Szívem nagy bánata, hogy hiába simogatom, ha Klárika kimegy a szobából, azonnal rohan utána.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Balázs Klári: Igen, ha elindulok, akkor jön utánam a kiskutya, a nagy, a cica és Gyuri. Én vagyok a falkavezér.

Mit terveznek a 2015-re?

Balázs Klári: Nem volt jó év a 2014, az utolsó napon eltörtem a bokámat, egy óriás gipsszel vezettük a szilveszteri műsort Gyurival az RTL Klubon. A 2015 jobban indult, a Sport tévén izgalmas pókerközvetítéseket vezet Gyuri, s jönnek sorban a koncertfelkérések. Megerőszakoltam magam, s elkészítettem a Korda György Balázs Klári Facebook-oldalt, s lesz Gyurinak egy külön póker-oldala is. Ide feltesszük az összes pókerfotót, az eseményeket, híreket. Itt nagyon jól lemérhető az emberek szeretete. Nincsenek kényes kérdések, bármire válaszolunk. Amikor tavaly kihoztam Gyurit a kórházból, több ezren írtak véleményt és lájkolták. Sokszor kérdezik, hogyan tartom magam formában. Némelyek azt feltételezik, botoxoltatok, nem tudják, hogy az eredeti szakmám kozmetikus, sminkes, maszkos, s ha valaki, akkor én tudom, mit kell csinálni a bőrrel hatvan körül is. A botox az aljas gyilkos, nem ajánlom senkinek, s utálom, hogy a tévés fodrász a fülem körül turkál, keresi a vágásokat. Hiába keresi, nem plasztikáztattam semmikor.

Mit üzennek a debreceni olvasóknak?

Korda György: Látogassák minél többet a csodás kaszinót és játsszanak szerencsével!

– Kovács Enikő –