A piros nagyon megzavarta az újvárosiakat

Akt.:
A piros nagyon megzavarta az újvárosiakat
© Fotó: Molnár Péter, archív
Balmazújváros – Fekete Ádám szerint olyan meccset vívtak a Mezőkövesddel, amilyenre előzetesen számítottak.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az élvonalbeli „spílerek” egész sorát alkalmazó Mezőkövesd otthonában lépett pályára a másodosztályú bajnokság 17. fordulójában. A szombati összecsapás első említésre érdemes momentuma a 23. minutumban történt, ekkor Karikás Krisztiánnal szemben szabálytalankodott Horváth Tamás, a hazai kapus „jutalma” piros lap lett. Emberhátrányuk dacára Pintér Attila tanítványai szerezték meg a vezetést, Heffler Norbert vette be Gazsi Tamás „ketrecét” a második félidő elején. A folytatásban több gól nem született, így a hajdúságiak üres kézzel távoztak a borsodiak stadionjából. A Balmaz veresége ellenére maradt a 12. helyen, ám előnye mindössze két egység a kiesőhelyen tanyázó Váccal szemben.

Megtörnék az átkot

– Kifejezetten nehéz mérkőzésre készültünk, várakozásaink be is igazolódtak – kezdte a beszélgetést Fekete Ádám, az újvárosiak csatára. – Azt a játékot próbáltuk nyújtani, amit egész héten gyakoroltunk, ennek köszönhetően sikerült helyzeteket kialakítanunk. Úgy érzem, a kiállítás kissé megzavart bennünket. A szünetben vezetőedzőnk nyugodt futballt kért tőlünk, de nem tudtuk a labdát úgy járatni, ahogy elterveztük. Keserű szájízzel hagytuk el a játékteret, hiszen ha egy csapat bő egy óráig emberelőnyben van, nem szabad vereséget szenvednie. Nagy szükségünk lett volna a pontra, pontokra.

A tavaszi idény során eddig két találkozót vívtak a balmazújvárosiak, ezeken nem sikerült bevenniük a riválisok kapuját, az okokról kérdeztük Feketét.

– Ahogy szokták mondani, minden meccs más. A Budaörs ellen több mint tíz alkalommal veszélyeztettünk, de az irányzékkal sajnos problémánk adódott. Télen Kovács Ádám és Bor Dávid személyében új emberek érkeztek a támadószekcióba, mindketten valódi erősítést jelentenek. Szerintem a szerencsével állunk hadilábon, bízom benne, hogy már a következő fordulóban megtörik az átok, és gólokat lövünk – fogalmazott a 28 esztendős játékos.

A Balmaz ezen a héten az anyagi nehézségek miatt fiatalokra építő Dunaújvároshoz látogat, a kezdő sípszó pénteken 17 órakor harsan fel.

HBN-BÁ