A piacon akarta eladni a lopott biciklit

A piacon akarta eladni a lopott biciklit
A piacon akarta eladni a lopott biciklit - © Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azzal a gyanúsítottal szemben, aki Debrecenben eltulajdonított egy kerékpárt.

A nyomozás adatai szerint 2014. január 27-én 2 óra 50 perc körüli időben egy helyi lakos telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét arról, hogy Debrecenben, a Barna utcán egy a ház előtt a korláthoz lelakatolt kerékpár zárját ismeretlen tettes levágta és a biciklivel együtt elmenekült.

A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre érkeztek, majd megkezdték az adatgyűjtést, amely rövid időn belül eredményre vezetett. Az egyenruhások a Petőfi téren igazoltattak egy férfit, akit kérdőre vontak a nála lévő kerékpárral kapcsolatban. A 44 éves férfi azt mondta, hogy a kétkerekű az ő tulajdona, csak elhagyta a kulcsát és ezért vágta le a lakatot.

A rendőrök a helyi lakos ruházatát átvizsgálták, amely során előkerült egy fűrészlap, valamint egyéb szerszám, ezért a férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a kapitányságra. A nyomozóknak I. László gyanúsítotti kihallgatásán azt mondta, hogy azért lopta el a biciklit, mert azt a Vágóhíd utca melletti piacon értékesíteni akarta.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vele szemben a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Biciklit lopott, de nem jutott messzire
Debrecen – A rendőrök rövid időn belül elfogták azt a férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt Debrecenben.