“A pedagógusoknak és a diákoknak is ki kell állni a saját igazukért!”

Budapest, 2016. február 13. Résztvevők a pedagógusok tüntetésén a budapesti Kossuth téren 2016. február 13-án. A Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációjához 48 szervezet csatlakozott.
Budapest, 2016. február 13. Résztvevők a pedagógusok tüntetésén a budapesti Kossuth téren 2016. február 13-án. A Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációjához 48 szervezet csatlakozott. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Debrecen – Olvasóinkat ezúttal arról kérdeztük, mi a véleményük a pedagógusok tiltakozásáról.

Hallottam, hogy lesz egy kockás ing petíció és huszonkilencedikén nem kell iskolába menni, ennek örülök, valamint annak is, hogy a tanárok kiállnak az igazuk mellett – mondta Nagy Vivien.


Nagy Vivien Nagy Vivien ©

Maximálisan egyetértünk a tanárokkal, bár a mi iskolánkban nem érződik annyira ez a helyzet. Ha nálunk is tiltakoznának, mindenben a pedagógusaink mellett állnánk – válaszolta Kovács Loránd Ferenc, akivel barátja, Ferenczi András is teljes mértékben egyetért és helyesnek tartja, hogy a pedagógusok kiállnak a saját és a diákok nézetei mellett.


Kovács Loránd Ferenc Kovács Loránd Ferenc ©

Ferenczi András Ferenczi András ©

Gellérfi Barbara úgy fogalmazott, nincs időm részt venni a felbuzdulásban, de úgy gondolom, a pedagógusoknak és a diákoknak is ki kell állni a saját igazukért!


Gellérfi Barbara Gellérfi Barbara ©

Németh Hajnalka kitartást és sok sikert kívánt az oktatóknak, mivel iskoláskorú gyermekein keresztül érzi a mai tanítási rendszer hibáit.


Németh Hajnalka Németh Hajnalka ©

Németh Éva felháborítónak tartja az oktatási rendszert, és sajnálja a pedagógusokat. Véleménye szerint nagyon helyes, hogy végre lépnek a pedagógusok az ügy érdekében.


Németh Éva Németh Éva ©

HBN|Fotók: Molnár Péter