A párizsi döntőt vette célba a debreceni Csibész

Balogh Norbert
Balogh Norbert - © Fotó: archív
Debrecen – Balogh Norbert bár erős riválist kapott, bízik benne, harcba szállhat a vb-övért.

Az áprilisi, milánói és a májusi, spliti torna után Debrecenben, a Főnix Csarnokban rendezik meg augusztus 22-én, szombaton 18 órától a Venum Victory World Series K-1 Rules Tournament világbajnoki selejtező harmadik állomását. Az est sztárvendége a többszörös K-1 GP-győztes Alexey Ignashov lesz, aki már meg is érkezett a hajdúsági fővárosba.

Az esemény kapcsán sajtótájékoztatót tartottak kedden délelőtt, melyen elmondták, K1 és MMA szabályrendszerű mérkőzéseket rendeznek az est folyamán. – A vb-selejtezők során két súlycsoportban, a 72,5 és a -95 kilósok csatároznak majd, mindkettőben négy versenyző indul, az elődöntők után egy-egy jut ennek az állomásnak a fináléjába. Összesen 13 mérkőzést láthatnak a nézők. A gálát egyébként a Sport TV is adja majd, illetve 40 ország veszi át az adást – tudtuk meg Pap Vilmos szervezőtől.

Katona Attila, a torna másik rendezője arról számolt be, hogy óriási az érdeklődés a debreceni gála iránt, ami nem is csoda, hiszen nagyon régen rendeztek ehhez hasonló sporteseményt a cívisvárosban. – Látványos küzdelmekre, nagy ütésekre és rúgásokra számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Főnixbe, ráadásul a főmeccsek között presztízsmérkőzések színesítik majd a felhozatalt. Három profi magyar bajnoki címmérkőzés is lesz, valamint a hölgyek is szorítóba lépnek – fogalmazott Katona.

Remek formában

Mások mellett egy helyi kedvencnek, Balogh Norbertnek is szurkolhatnak majd a küzdősportok szerelmesei, a Csibész becenévre hallgató harcos az igen tapasztalt francia Abdallah Mabel ellen mérkőzik meg 72,5 kilóban. – Kifejezetten nehéz csatára számítok, mivel nagyon erős ellenfelet kaptam, megpróbálom majd a legjobbamat nyújtani. Legalább három hónapja készülök erre az estére, napi két edzéssel, úgy érzem, életem legjobb formájában vagyok, fizikálisan és mentálisan is. Az pedig egy óriási plusz, hogy egy ilyen színvonalas gálán, Debrecenben meccselhetek – mesélte Balogh, aki szeretne továbbjutni, ugyanis a torna tétje az, mely bunyósok harcolhatnak meg a világbajnoki címért novemberben Párizsban.

Szombaton 17 órakor nyílnak ki a Főnix kapui, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

HBN


A mérkőzések

1. Gönczi Alex (HU) vs. Szőke László (HU)
K-1 profi magyar bajnoki címmérkőzés 60 kg

2. Cseh-Lantos Renáta (HU) vs. Rácz Irén (HU)
MMA prestige fight 60 kg

3. Géczei Róbert (HU) vs. Szappanos Dávid (HU)
K-1 profi magyar bajnoki címmérkőzés 67 kg

4. Andrea Rotaru (RO) vs. Éltető Daniella (HU)
K-1 prestige fight 65 kg

5. Balogh Dávid (HU) vs. Jónás Zoltán (HU)
K-1 profi magyar bajnoki címmérkőzés 75 kg

6. Gökhan Gedik (TR) vs. Kryspin Kalski (PL)
-95 kg rhinos tournament

7. Manu Payet (FR) vs. Mihalik György (HU)
-95 kg rhinos tournament

8. Mustapha Haida (MA) vs. Benedek Zsolt (HU)
-72,5 kg dragons tournament

9. Abdallah Mabel (FR) vs. Balogh Norbert (HU)
-72,5 kg dragons tournament

10. Sylwia Juskiewicz (PL) vs. Anissa Meksen (FR)
-54 kg prestige fight

11. Medhi Zatout (FR) vs. Görbics Gábor (HU)
-67 kg prestige fight

12. -95 kg rhinos tournament final

13. -72,5 kg dragons tournament final

hirdetés