pozitív érték a szondán

2019.11.25. 11:00

Négy ittas vezetőt állítottak elő hétvégén a debreceni rendőrök

Ellenőrizték a cívisváros utcáin közlekedő autósokat.

Fotó: police.hu

A járőrök és a körzeti megbízottak november 22-én éjszaka Debrecenben három járművezetőt is igazoltattak, akik ittasan ültek a volán mögé. Az egyenruhások a 39, 24, és 22 éves férfiakat – mivel a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott – előállították a rendőrkapitányságra.

Szintén ittas járművezetővel kellett intézkedniük a rendőröknek november 24-én 20 óra körül Debrecenben, a Salakos utcában. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 41 éves férfi eltiltás hatálya alatt vezetett, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A helyi lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is kihat a biztonságos járművezetésre. Hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, megnő a reakcióidő, ezért aki ittas állapotban vezet, nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszesitalt!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában