A padláson rejtette el a lopott biciklit

A padláson rejtette el a lopott biciklit
© Illusztráció: HBN-archív
Létavértes – A létavértesi rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy 14 éves fiút, akinél megtalálták az ellopott biciklit.

A Létavértesi Rendőrőrsön egy nő 2015. május 26-án 21 óra 30 perckor személyesen arról tett bejelentést, hogy Létavértes, Kossuth utcán letámasztott, lezáratlan kerékpárját ismeretlen eltulajdonította.

A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében. Ennek köszönhetően egy állampolgár telefonon bejelentést tett a rendőrség ügyeletére 2015. május 27-én 10 óra 20 perckor arról, hogy tudomására jutott ki lopta el a sértett biciklijét, amit információja szerint egy fiatalkorú fiú otthona padlásán rejtett el.

A bejelentést követően a létavértesi rendőrök Kokadon igazoltatták a 14 éves helyi fiút, aki tagadta, hogy kerékpárt lopott volna és azt is, hogy bármit rejtegetne a padláson. A járőröknek gyanús volt a fiú viselkedése, ezért leellenőrizték lakhelyét, ahol a padláson megtalálták az eltulajdonított biciklit. A fiú ezt követően a rendőröknek a helyszínen elismerte, hogy azt ő lopta el a tegnapi napon. A Létavértesi Rendőrőrs munkatársai a fiatalkorút lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt előállították a rendőrőrsre, ahol a meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés