Helyi közélet

2013.04.17. 13:25

Vashulladékot loptak - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. április 16-án 12 személyt fogtak el, 27 személyt állítottak elő a rendőrök, közülük 3 főt körözés alapján, 5 főt bűncselekmény gyanúja miatt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. április 16-án 12 személyt fogtak el, 27 személyt állítottak elő a rendőrök, közülük 3 főt körözés alapján, 5 főt bűncselekmény gyanúja miatt. Megyénk közútjain két könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Biztonsági intézkedésre 7 esetben került sor.

Az elmúlt huszonnégy órában tulajdon elleni szabálysértés - szándékos rongálás - miatt a Debreceni Rendőrkapitányság egy 16 éves fiatal férfit vett őrizetbe, aki 2013. április 16-án este, haragjában ismerőse lakásának ajtaját megrugdosta, melynek következtében az ajtó megrongálódott.

A Derecskei Rendőrőrs járőrei 2013. április 16-án hajnalban a Köztársaság úton vontak ellenőrzés alá egy kerékpárt toló férfit. Az ellenőrzés során a férfi a kerékpáron szállított zsák tartalmával kapcsolatban nem tudott elszámolni. Kiderült, hogy a zsákban található vezetékeket illetve fűrészt, villanymotort és egyéb tárgyakat egy helyi bolt udvaráról és a mellette található lakóház melléképületéből lopta el. A járőrök a férfit előállították a Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A 35 éves helyi férfi ellen az eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják le. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Egy személygépkocsival közlekedő debreceni és egy hajdúböszörményi férfivel szemben intézkedtek a járőrök Bodaszőlő közelében 2013. április 16-án délután, akik az autó csomagtartójában vashulladékot szállítottak. Az intézkedéssel szinte egy időben érkezett a bejelentés, hogy egy bodaszőlői tanyán betörők jártak, a házból a gáztűzhely tartozékait illetve az udvarról különböző vasanyagokat tulajdonítottak el. A járőrök a két férfit előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. V. László 23 hajdúböszörményi és L. György 32 éves debreceni gyanúsítottakkal szemben az eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában