A NYÍRERDŐ is bemutatkozott a vadászati világkiállításon

A NYÍRERDŐ is bemutatkozott  a vadászati világkiállításon
Amerikai Egyesült Államok – Hat magyar erdőgazdaság együtt mutatkozott be az Egyesült Államokban megrendezett vadászati világkiállításon.

A kiállítást 2010. január 20-23. között tartották Nevada államban, Reno városában. A hazai állami tulajdonú erdőket kezelő társaságok a Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesületének koordinálásával közös standon kínálták Magyarország nagyvad vadászati lehetőségeit.

A magyar vadászati kultúra eddig szinte ismeretlen volt az Atlanti-óceán túlsó partján. Ennek megváltoztatását tűzte ki célul a Gemenc Zrt., a Gyulaj Zrt., a Mecseki Erdészeti Zrt., a Pilisi Parkerdő Zrt., a SEFAG Zrt. és a NYÍRERDŐ Zrt. Mind az öt idehaza lőhető nagyvadfaj (gím, dám, őz, vaddisznó és muflon) iránt nagy érdeklődés mutatkozott. A figyelem középpontjában az amerikai vadászok számára különlegességnek számító őzbak állt, de a szabadtéri vaddisznó vadászatok és az apróvad (fácán, vadkacsa) iránt is nagy kereslet mutatkozott.

A kiállítás fontosságáról mindent elmond, hogy itt értékesítik a világ vadászati kínálatának több mint kétharmadát. A kiállítók közé nehéz bekerülni, a részvétel SCI tagsághoz kötött, Magyarország idén díszvendég volt, így kiemelt helyen állíthattunk ki. Ajánlatainkat a szóbeli tájékoztatás mellett szórólapokkal, dvd filmekkel és külön a kiállításra készített, csomagárakat tartalmazó árlistával mutattuk be. A kiváló minőségű magyar vadállomány mellett magas színvonalú, az amerikai vendégek igényeit kielégítő szolgáltatások, kiváló vadászházi szálláshelyek, gasztronómiai különlegességek is szerepeltek a kínálatban. Számos érdeklődő volt kíváncsi a vadászat mellett egyéb programlehetőségekre, turisztikai látványosságokra, és a nem vadászó kísérők számára igénybe vehető lehetőségekre – foglalta össze Kaknics Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Milotai Gréta, a NYÍRERDŐ Zrt. humánpolitikai munkatársa, a hazai kiállítóhely vezetője szerint a négy nap során rendkívül sokan fordultak meg a magyar standnál. A látogatók között az észak-és dél-amerikai vadászok mellett a többi között oroszok, dél-afrikaiak, spanyolok, olaszok, franciák, horvátok, ukránok és bolgárok egyaránt voltak. A Convention egyik díszvendége, az Egyesült Államok 43. elnöke George W. Bush volt, aki a kiállításon tett látogatása során a magyar standot is felkereste.

Hazai sikerként könyvelhető el, hogy az SCI Közép-Magyarországi Egyesülete érdemelte ki a 2009-es év legjobb nemzetközi szervezeti egységének járó elismerést. A kitüntetést Cseterki Imre, az egyesület elnöke vette át. A standon folyó munkát – a szervezésben is oroszlánrészt vállaló – Dr. Kőhalmi Zsolt, a Safari Club International nemzetközi igazgatója koordinálta; Prihoda Judit festőművész pedig vadászati témájú festményeit mutatta be.