A nyolcadik utas…

Akt.:
A nyolcadik utas…
Biztos nem én vagyok az első, akinek eszébe jut, de csak nem bírom magamban tartani: az Európai Unióban az utóbbi időkben akcióba lépő (dzsihadista) terroristák olyasféle érzetet keltenek bennem, mint az idegenek az Alien-filmekben (A nyolcadik utas: a Halál – és társai). Fábián György jegyzete.

Észre sem vettük, ahogy bennünk növekedett a szörny, s most kirágja magát, és elpusztít. Aztán néha, már a hírözön miatti csömörtől nyögve, a visszájára fordul bennem az egész, és az fogalmazódik meg: minél több időm eltelik ezen a világon – ezek között a történések, ezek között az emberek között és így tovább –, egyre inkább úgy érzem, Johann Sebastian Bach valószínűleg földönkívüli volt, vagy legalábbis (és ez persze már nem új megközelítés) valahonnan az ég, a mennybéli királyság köreiből ereszkedett le hozzánk, kaptuk őt az Úrtól, talán hasonlóképp, mint Jézust, hogy megváltást hozzon. Engem az utóbbi „földönkívüli” ragadt magával, a bodor parókájú muzsikus, akinek az égbolt kívántatik fejére a legméltóbb templomi kupolául. Ez persze semmiben nem gátolja meg a terroristákat.

– Fábián György –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés