Helyi közélet

2014.09.29. 16:14

Már nem csak sárgán villog Ebesen

Ebes - A jelzőlámpa működésében minden egyben van a forgalom legdinamikusabb átvezetéséhez.

Ebes - A jelzőlámpa működésében minden egyben van a forgalom legdinamikusabb átvezetéséhez.

A jelzőlámpákat forgalomfüggő vezérlés működteti. A rugalmas forgalomlevezetés érdekében a főúti úttestbe rádiós járműérzékelő detektorok kerültek, amelyek széles időtartamok között biztosítják a zöldjelzés-fázisok idejének nyújtását. Ilyen érzékelők kerültek a csatlakozó utak burkolatába is, melyek az oldalirányokból érkező járműveket érzékeli és biztosít számukra szabad jelzést – tájékoztatta a Naplót Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

Hozzátette, hogy a főúton átkelni szándékozó gyalogosok érintőszenzoros bejelentkező készülékek segítségével jelezhetik átkelési szándékukat, ezért a főút forgalmát indokolatlanul nem kell megállítani. A forgalom nagyságát és lefolyását egyébként kamerák segítségével is figyelik a szakemberek, így távfelügyeleten keresztül is be tudnak avatkozni a jelzőlámpák működésébe.

A jelzőlámpás forgalomirányítás a csomópontban jelenleg folyamatos, a működéssel kapcsolatos tapasztalatok, illetve az önkormányzattal történő egyeztetés alapján határozzák meg a jelzőlámpa jövőbeli üzemeltetésének a közlekedők igényeihez minél jobban illeszkedő időrendjét. A jelzőlámpa beüzemelésével egy időben üzembe helyezték az új közvilágítási rendszert, amely tovább fokozza az itt közlekedők biztonságát.

HBN


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="450">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában