A nyílt utcán árulta a kamuaranyat, volt, aki bedőlt neki

Akt.:
A nyílt utcán árulta a kamuaranyat, volt, aki bedőlt neki
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Bethlen és a Csemete utcán tukmálta rá egy férfi az emberekre a rézgyűrűket, amiket aranyként reklámozott. A debreceni rendőrök sértettek és tanúk jelentkezését várják.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást R. A. román állampolgárral szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2016. április 6-án délelőtt egy Bethlen utcai egészségügyi intézmény előtt, valamint a Csemete utcai villamosmegállóban járókelőknek értékesíteni akart egy rézből készült karikagyűrűt, amelyet állítása szerint akkor talált az utcán. A férfi azt is felajánlotta, hogy az „aranygyűrűt” elcseréli a sértetteknél lévő ékszerre. A gyanúsítottnál található rézgyűrűn rajta volt egy címke, amelyre tévedésbe ejtő módon az volt ráírva, hogy az 18 karátos ékszer, valamint 179.000 forint az ára. Az egyik sértett egy pár fülbevalót és 2000 forintot adott a román férfinak a gyűrűért cserébe, míg egy eddig ismeretlen sértett 2000 forintot fizetett két gyűrűért, amelyről azt mondta neki a férfi, hogy aranyból készült.

A villamosmegállóban egy nő észrevette a csalást és bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök a 34 éves R.A.-t elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrség kéri, hogy az eddig ismeretlen sértett vagy sértettek, illetve azok, akiknek hasonló módszerrel ajánlottak fel eladásra, cserére gyűrűt, továbbá akik a bűncselekmény elkövetésével kapcsoltban információval rendelkeznek jelentkezzenek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyenek bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –