A nyaralók most is számíthatnak a rendőrökre

Akt.:
A nyaralók most is számíthatnak a rendőrökre
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kiemelt feladata 2016. turisztikai szezonjában is a városba látogatók biztonságának és értékeinek megőrzése.

A rendőrök a fürdő vezetésével kötött megállapodás alapján a strandon és annak környékén, folyamatosan bűnmegelőzési céllal ellenőriznek és szórólapokkal felhívják a jármű tulajdonosok figyelmét a gépkocsi feltörések megelőzésére. Ezenkívül az egyenruhások a turisták által kedvelt helyszíneken idegenforgalmi járőrszolgálat keretében útbaigazítást, tájékoztatást is adnak a hozzájuk forduló vendégeknek.

A turisták számára megnyugtató, hogy amíg ők a jól megérdemelt szabadságukat töltik, értékeiket addig is biztonságban tudhatják.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának ajánlásai:

A nagy tömegben szinte senkinek nem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, éppen ezért kedvenc vadászterülete a bűnözőknek a strand. Minden nyári szezonban előfordulnak lopások, az elkövetők bármit eltulajdonítanak, ami őrizetlen és mozdítható, lehet az telefon, pénztárca, videokamera, akár úszószemüveg, ruhadarab.


s01

Fotó: police.hu


Az esetek többsége könnyedén elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel, ezért nem árt megfogadni az alábbiakban felsorolt intelmeket:

A legjobb védekezés – a prevenció:

  • Ha strandra vagy vízpartra készülnek, lehetőség szerint mindig vegyék igénybe a különböző értékmegőrzőket, ahol biztonságban lehetnek értékeik. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat, vigyázzanak rá felváltva. A strandra ne vigyenek magukkal nagy összegű készpénzt, illetve feltűnő és értékes használati tárgyainkat (pl. ékszerek, laptop).
  • Ha gépkocsival érkeznek a strandra ne hagyjanak értéket az utastérben (pl. videokamera, fényképezőgép, stb.), valamint a jármű elhagyásakor bizonyosodjanak meg arról, hogy az ablakok fel vannak húzva.
  • Az otthon hagyott értékek biztonságáért is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A nyílászárókat ne hagyják nyitva, a szúnyogháló sem véd meg a „hívatlan vendégektől”. Amennyiben lehetőségük engedi, otthonuk biztonsága érdekében alkalmazzanak elektronikai védelmi rendszert.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés