A nyár veszélyeiről a tanév utolsó D.A.D.A óráján

A nyár veszélyeiről szólt az előadás
A nyár veszélyeiről szólt az előadás - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Debrecen – A tanév utolsó D.A.D.A óráján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadója a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmét a Bocskaikerti Általános Iskola hetedikeseinek.


A Magyar Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjában, a D.A.D.A. oktatásában, Hajdú-Bihar megye 10 általános iskolája vesz részt. A D.A.D.A. program célja, hogy a gyermekek mindenkor fel tudják ismerni a veszélyhelyzeteket, ezeket átgondolva felelősen tudjanak döntéseket hozni, és fel tudják mérni magatartásuk és cselekményeik következményeit, meg tudják állapítani a helyes és helytelen közötti különbséget annak érdekében, hogy ne váljanak sem áldozattá, sem elkövetővé. A tanév utolsó D.A.D.A óráján az előadó többek között néhány hasznos bűnmegelőzési tanáccsal segítette a nyári szünidőre, illetve nyaralásra készülődő fiatalokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának aktuális bűnmegelőzési hírleve is a közeledő nyári szünethez kapcsolódik. Az ELBÍR aktuális hírlevelét megküldték az érintetteknek, melyben a nyár veszélyeire és a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –