A nézők igen szerencsések

Frances McDormand a díjátadón
Frances McDormand a díjátadón - © Fotó: AFP
Budapest – Eltűnt szobor, váratlan dolgok, ez is az idei Oscar átadásán történt.

Az idei Oscar-mezőny több kellemes és számos kellemetlen meglepetést is hozott. Sokak szerint az utóbbi kategóriába tartozik a tavalyi év egyik legsikeresebb képregényfilmje, a Wonder Woman is, pontosabban annak mellőzése. Nemcsak a Legjobb film, de még a legkisebb technikai díjak kategóriáira sem volt méltó az alkotás az Akadémia szerint. Ehhez Gal Gadot is hozzáfűzte a gondolatait. A színésznő nem érez keserűséget a mellőzés miatt. Szerinte éppen elég elismerés az, amit a fanoktól kapott:

„Nagyon meghatóak a rajongók visszajelzései azzal kapcsolatban, hogy a Wonder Woman kimaradt az idei jelöltek listájából. De mi egyáltalán nem ezért csináltuk a filmet. Szerintem nem sikerülhet egy filmnek minden. Így is olyan sok csodálatos elismerést kaptunk, és ezért annyira hálásak vagyunk. Ki tudja, talán legközelebb!”

Óriási meglepetés

Gal Gadot egyébként kedves feladatot kapott a gálán. A díj­átadó kellős közepén a legnagyobb sztárok, Ansel Elgort, Mark Hamill, Emily Blunt, Lupita Nyong’o, Gal Gadot, Armie Hammer, Margot Robbie, Lin Manuel Miranda és Guillermo del Toro kíséretében átsétáltak a szomszédos Kínai Színházba, hogy meglepjék a mit sem sejtő nézőket, akik éppen az Időcsavar című Disney-film premier előtti vetítésén vettek részt. A kivetítőn kapcsolták a filmes ceremónia vendégseregét, akik örömmel integettek a kis moziterem szerencsés látogatóinak.

Ellopták viszont Frances McDormand amerikai színésznő frissen nyert Oscar-szobrát a díjátadó utáni összejövetelen vasárnap – írta a BBC hírportálja. A színésznő a legjobb női főszereplő trófeáját nyerte el a Három óriás­plakát Ebbing határában című filmért vasárnap este a 90. Oscar-díjátadó gálán. A díj aztán meglett, a tolvajt letartóztatták. Az amerikai színésznő Joel Coen rendező felesége. Olyan filmekből ismerhetjük, mint a Legbelső félelem, Majdnem híres, Minden végzet nehéz, Égető bizonyíték, valamint a Fargo, melynek főszerepéért Oscar-díjat kapott.

HBN


Guillermo del Toro rendező A víz érintése című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó díjat
Los Angeles/Budapest - Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Guillermo del Toro fantasy filmje megkapta a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is. A legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelybe...

testrol_es_lelekrol_
Budapest - Nagyon nagy kaland volt, és ami a filmmel történt, bizonyítja, hogy jól dolgoztunk - nyilatkozta az Oscar-díjátadó után Enyedi Ildikó a közmédiának. "Körülbelül erre készültem" - mondta a rendező a jelölteknek és a győzteseknek rendezett bál bejáratánál az M1 riporterének magyar idő sz...Sporthírek