A neten is leselkedik a veszély

Akt.:
A neten is leselkedik a veszély
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa több száz diáknak tartott bűnmegelőzési előadást egy helyi általános iskolában.

A Debrecen Rendőrkapitányság munkatársa 2016. április 18. és június 1. között többször tartott bűnmegelőzési előadásokat egy debreceni általános iskola több évfolyamának osztályaiban.

A közel 425 tanulónak tartott előadásokon Bara Pál r. zászlós az internet veszélyeire hívta fel a figyelmét és óva intette őket, hogy személyes adataikat, illetve visszaélésekre lehetőséget adó fényképeket tegyenek közzé. A bűnmegelőzési előadó kérte az iskolásokat, hogy az ismeretlen „profilokat” fenntartásokkal kezeljék, csak azokkal tartsanak kapcsolatot, akiket valóban ismernek. A zászlós elmondta, hogy a diákoknak az online technológiákat tudatosabban és biztonságosabban kell használniuk.

A szakember külön kitért a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, a személyes adatok védelmének fontosságára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is. A diákok több tanácsot is kaptak a rendőrtől azzal kapcsolatban, hogy milyen egyszerű biztonsági intézkedések kellenek ahhoz, hogy ne legyenek kiszolgáltatva az internetes elkövetőknek. Az interaktív előadás során a tanulóknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták az internetezéssel kapcsolatos tapasztalataikat is.

– police.hu –