A nemzetközi paralimpiai bizottság vezetőit fogadta Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) és vendége, Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) brazil elnöke (j3) az Országházban 2018. február 22-én. A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke (k), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j2), Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott (b2), Szekeres Pál miniszteri biztos (j), Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (b3) és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) és vendége, Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) brazil elnöke (j3) az Országházban 2018. február 22-én. A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke (k), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j2), Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott (b2), Szekeres Pál miniszteri biztos (j), Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (b3) és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Budapest – Budapestre érkezett Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) brazil elnöke, akit Orbán Viktor miniszterelnök is fogadott csütörtök délután az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Szekeres Pál miniszteri biztos, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója is.

A magyar Országgyűlés képviselői tavaly december 12-én egyöntetűen támogatták a kulturális bizottság ötpárti kezdeményezését, és egyhangúlag elfogadták, hogy február 22-e a Magyar Parasport Napja legyen. Az idei, elsőként megrendezett eseménysorozatra érkeztek Magyarországra az IPC vezetői, akik részt vesznek a Várkert Bazárban sorra kerülő konferencián és gálavacsorán.

– MTI –