A nemzet kiválóságai

A nemzet kiválóságai
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Nemzeti Kiválósági Program keretében a Debreceni Egyetem harminckilenc kutatóját tüntették ki a Nemzeti Kiválósági Díjjal.

A Nemzeti Kiválósági Program a Konvergencia Régiókban projekt, a hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer 2012. június 1-jén indult azzal a céllal, hogy egy átfogó, a tehetséges hallgatók számára és a kutatói életpálya egészében a kutatók számára támogatást kínáló pályázati és támogatási konstrukciót hozzon létre Magyarországon.

2012-2014 között több mint négyezer mesterszakos hallgató, doktorandusz, doktorjelölt, fiatal és tapasztalt oktató-kutató, határon túli magyar anyanyelvű és külföldi oktató-kutató, vendégtanár adta be pályázatát a meghirdetett ösztöndíjakra; közülük 1723 fő nyert támogatást.

A Nemzeti Kiválósági Program a Konvergencia Régiókban májusi zárórendezvényén átadták a Nemzeti Kiválósági Díjakat több kategóriában (tapasztalt oktató-kutatók, doktorjelöltek, doktoranduszok, mesterszakos hallgatók), a Debreceni Egyetemről összesen harminckilencen vehették át az elismerést.

A díjazottak névsora és kutatási területe ezen a linken olvasható.

– unideb.hu –
hirdetés