A nehezen mozgók csak hátulról próbálkozzanak

Debrecen - Egyik olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy az Erzsébet utcán található rendelőintézet utcafronti részén nincs a mozgáskorlátozottak, idősek bejutását segítő rámpa. Hét-nyolc lépcsőn lehet csak felmenni.

Lejtős feljárót néhány éve az udvar felőli részen kialakítottak ugyan, de a panaszos szerint azt most a nyugati kiskörút építése miatt időnként nem, vagy csak nagyon nehezen, kisebb-nagyobb gödrökön, törmelékkupacokon keresztül lehet megközelíteni. Az olvasó úgy vélte, hogy ha már ott úgyis mindent átépítenek, a főbejáratot is megváltoztathatnák.

Dr. Kiss Tamás, az intézmény orvos igazgatója megkeresésünkre azt válaszolta, hogy az Erzsébet utca felőli bejáratnál hely hiányában nem megoldható a rámpa kialakítása. A Boldogfalva utca felőli udvarban, a hátsó bejáratnál 2012-ben készült el a mozgáskorlátozottak könnyebb bejutását segítő lejtő.

Az illetékes szerint a nyugati kiskörút építése miatt nehezen, de folyamatosan megközelíthető a rendelő. A szabályok szerint egészségügyi intézményt nem lehet lezárni, a mentőknek és a betegszállítóknak is biztosítani kell a parkolóba való bejutást. A nyugati kiskörút kivitelezője most október végére ígéri a munka befejezését.

HBN–OCs
hirdetés