"A neheze csak ezután következik"

A hajdú-bihari egyéni választókerületi győzteseket kértük rövid helyzetértékelésre.

Nem akarok szerénytelennek tűnni, de számítottam erre az eredményre. Nem akartuk elkiabálni, de bíztunk abban, hogy az elmúlt évek munkája mostanra beérett – kommentálta az eredményt Dr. Pósán László (Fidesz-KDNP), az 1-es választókerület (Debrecen) régi-új képviselője.

A politikai ellenfeleink szokták mondani – folytatta –, hogy Debrecenben csak a belváros épül-szépül, miközben a külterületek fejlesztése elmarad a kívánatostól, csakhogy a valóság más, és ezt az ott élők pontosan tudják. – Erre bizonyság a mai választás, melynek során a megye valamennyi választókerületében már az első fordulóban mandátumhoz jutottak a jelöltjeink – közölte.

 Halász János (Fidesz-KDNP), a 2-es, és Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), a 3-as választókerület első körben megválasztott debreceni országgyűlési képviselőit lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

– Nagyon büszke vagyok, többek között arra, hogy körülbelül 1500-al több szavazatot kaptam, mint négy évvel ezelőtt az első fordulóban. Nagyon szép eredményt, 63 százalékot sikerült elérni, amit igen köszönök annak az óriási támogató körnek, akikkel együtt dolgozom immár nyolc éve – reagált Tasó László (Fidesz-KDNP), a 4. választókerület (Hajdúhadház) győztese. Ami a választás eredményét illeti: szerinte mindenki azt kapta, amit érdemel. – Nekünk a bal oldallal is együtt kell működni, akkor is, ha látnivaló, hogy ők soha nem szavaznak át a jobb oldalra. Szerintem jól van összerakva ez az ország – mondta.

– Sokat dolgoztunk, sokakkal találkoztunk és mindenütt azt tapasztaltuk, hogy az emberek változást akarnak. Ennek eredménye a nagy siker – véleményezte a helyzetet Dr. Vitányi István (Fidesz-KDNP), az 5. számú választókerület (Berettyóújfalu) parlamenti képviselője. Ő maga titokban reménykedett az elsőkörös győzelemben, de lélekben kétfordulós csatára készült. – A 

– A választók nagy politikai érettségről tettek tanúbizonyságot, ezúton köszönöm a helyiek és az országosan ránk voksolók bizalmát. Számítottunk erre a győzelemre, hiszen egy politikus sosem vereségre készül – reagált Arnóth Sándor (Fidesz-KDNP), a 6. számú választókerület (Püspökladány) első körben megválasztott képviselője. Egyetlen meglepetés érte: a sárréti választókerületben a szocialistákat várta a második helyre, ám azt a Jobbik szerezte meg. Politika vetélytársaimnak jó egészséget kívánok – jegyezte meg.

Jobbik megelőzte a szocialistákat a választókerületemben, ez meglepetés, hiszen az MSZP korábban háromszor is nyert itt – jegyezte meg.

– Nagyon örülök ennek az eredmények, de nem tekintem pusztán személyes sikernek, mert része van benne annak a csaknem 400 embernek, aki segített a kampányban.

Mindenkinek köszönöm! – mondta Márton Attila (Fidesz-KDNP), a 7-es választókerület (Hajdúszoboszló) győztese, aki szerint az ország katasztrofális állapotba került, amit nekik kell újjáépíteni. Tisztában vagyunk a felelősséggel – folytatta –, s hogy a neheze csak ezután következik.

– Mi valóban meg akarjuk valósítani, amit ígértünk, érezhető változást szeretnénk elérni, amit azoknak is tapasztalniuk kell, akik nem ránk szavaztak. Ehhez mindenki kell!

– Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a választásban, külön is azoknak, akik rám szavaztak. Jó érzés majdnem 60 százalékos támogatottsággal már az első fordulóban elnyerni a mandátumot – nyilatkozott dr. Tiba István (Fidesz-KDNP), a 8-as választókerület (Balmazújváros) győztese, aki szeretné bizonyítani, hogy lehet mindenki érdekét fontosnak tartani és képviselni.

– Ebben a választókerületben a Jobbik is erős, ám az eredmény azt mutatja, hogy az emberek nem az erőszakra, hanem a higgadt, nyugodt munkára vágynak, és nem a szavak, hanem a tettek alapján ítélik meg az embereket – fűzte hozzá.